J. B. | 3. 10. 2022, 09:49

FOTO: Dončić "pripeljal" Dallas v Celje, knežje mesto bo prvo v Evropi!

Profimedia/fotomontaža

Ameriški košarkarski klub iz Teksasa bo po zaslugi slovenskega zvezdnika še okrepil svojo prisotnost v deželici na sončni strani Alp, tokrat bodo na svoj račun prišli v tretjem največjem mestu pri nas.

Ko je Luka Dončić lani podpisal novo pogodbo z Dallasom, se je s svojim klubom dogovoril za plačo, ki mu bo v naslednjih letih prinesla osupljivih 220 milijonov evrov! Da Ljubljančan že pri rosnih triindvajsetih spada med najbogatejše Slovence, ni daleč od resnice. Izjemni košarkar je ob tem že večkrat dokazal, da milijone na računu nima le za lastno uživanje, ampak svoje premoženje tudi zelo rad razdaja drugim. Dončić je tako pred časom v Ljubljani obnovil dve košarkarski igrišči, tudi po njegovi zaslugi bodo zdaj na svoj račun prišli še v Celju.

Knežje mesto bo že jutri dobilo dve novi košarkarski igrišči, za kateri sta poskrbela prav Dončić in njegov klub Dallas. Ob dijaškem domu na Ljubljanski cesti 21 bo stalo igrišče Mavs (skrajšano za Mavericks), to bo sploh prvo igrišče v Evropi, ki ga bo financiral klub iz lige NBA. Na Mariborski cesti 111 medtem na odprtje že čaka igrišče Dončić, tega sta skupaj financirala slovenski košarkarski zvezdnik in njegov klub iz Teksasa.

Facebook/Celje - knežje mesto

Slavnostno odprtje obeh igrišč, ki bosta v prvi vrsti namenjeni razvoju mladih celjskih košarkarjev, bo že jutri. Uvodna prireditev se bo začela ob 11. uri, drugo igrišče bodo odprli ob 15. uri. Iz celjske občine so ob tem sporočili, da bodo ob igrišču Dončić zasadili tudi 15 dreves.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol