J. B. | 27. 9. 2022, 09:52

Na robu izgorelosti: Dončić razkril, zakaj je spal kar po 14 ur dnevno

Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik je v Združenih državah Amerike odkrito spregovoril o tem, kako zahtevni so bili zanj zadnji meseci.

Oktobra se bo v Severni Ameriki začela nova sezona lige NBA, vnovič bo v središču pozornosti tudi Luka Dončić. Zvezdnik Dallasa se je s soigralci uradno začel pripravljati na sezono 2022/23, v kateri bo med drugim sodeloval z rojakom Markom Milićem, novim članom strokovnega štaba Dallasa, ob tem pa si je nekaj časa vzel tudi za sedmo silo.

Dončić je priznal, da je za njim naporno poletje, hkrati je potarnal, da mu je igranje za slovensko reprezentanco pobralo nemalo moči. Dejansko toliko, da je bil po koncu evropskega prvenstva povsem izmučen.

"Zdaj sem dobro, pred tem pa ... Po koncu EuroBasketa sem spal tudi po 13, 14 ur na dan, tako zelo sem bil izmučen. Zdaj sem se že naspal in spočil," je dejal Ljubljančan in nadaljeval: "Z reprezentanco sem bil dva meseca, v tem času smo res ogromno trenirali. V igri za reprezentanco je veliko čustev, vse poletje nameniš le temu. Praktično se odpoveš poletju, da bi lahko igral za svojo državo. To je zelo zahtevno. Včasih si želiš biti kje na plaži, pa moraš na trening. A uživam v vsakem trenutku v reprezentančnem dresu."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Zaradi napornega poletja bo Dončić na začetku priprav treniral nekoliko manj kot preostali člani Dallasa. "S trenerji se še dogovarjamo za moj načrt dela. Verjetno bom kakšen trening izpustil, a se nismo še nič dogovorili. Moj gleženj je v redu, veliko boljše, kot je bil. Tudi sicer se počutim dobro," je dodal Dončić, ki je v pretekli sezoni Dallas popeljal v konferenčni finale, letos pa je cilj še višji: biti prvak lige NBA.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord