N. V. | 29. 6. 2022, 20:47

FOTO: Na zadnjem treningu pred težko pričakovano tekmo Dončić na napačni strani kamere

Posnetek zaslona video Sportklub

Kako je potekal zadnji trening pred tekmo, kjer se bodo pomerili slovenski in hrvaški košarkarji?

Novinarji medija Sportklub so spremljali zadnji trening pred veliko košarkarsko tekmo, kjer se bo slovenska reprezentanca pomerila proti hrvaški.

"Napotki selektorja Aleksandra Sekulića so se izgubljali med praznimi tribunami. Toda kapetanu Goranu Dragiću in njegovi desni roki Edu Muriću kajpak ni bilo treba razglabljati o tem, da bo že 24 ur pozneje podoba največje športne dvorane v državi povsem drugačna. Naelektrena, tekmovalna, navijaška," so pričeli reportažo.

Košarkarji komaj čakajo, da zaigrajo pred slovenskimi navijači

Donedavni kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je v težkem pričakovanju, da zaigra pred polnimi Stožicami. "Obetam si izjemno vzdušje. Slovenija ga zna pričarati. Verjamem, da nas bo to poneslo. Čaka nas pomembna tekma, zato je prav, da čutimo neko pozitivno vznemirjenje," pripoveduje reprezentančni "obrambni minister", zavedajoč se težkega dela, ki ga čaka.

https://www.metropolitan.si/sport/kosarka/kje-boste-ko-se-bo-slovenska-kosarkarska-reprezentanca-pomerila-proti-hrvaski-to-je-druga-najbolj-vroca-lokacija-za-ogled-tekme/

"Na pripravljalni tekmi proti Italiji še nismo bili najbolj prepričljivi. Zato smo v pripravah dvignili prestavo višje. Ko smo v polni zasedbi, napad ni vprašljiv. Ključna pa bo naša želja v obrambi," dodaja Blažič, ki izpostavlja tudi dobro ozračje v reprezentanci.

Zadnji trening pred veliko tekmo

Novinarji Sportkluba poročajo, da so se o dobrem ozračju in odlični pripravljenosti naše ekipe prepričali na lastne oči. Med igro je bilo v prazni dvorani še toliko bolj slišati številne medsebojne zbadljivke, poročajo. 

Trening naj bi bil intenziven, nekateri košarkarji naj bi se pohvalili z meti s sredine igrišča, zadnjemu delu treninga pa je sledil "podaljšek". Prvi zvezdnik Luka Dončić je zadel v prvem poskusu.

Dončić za kamero

"Pa se mu vseeno še ni mudilo v slačilnico," so zapisali na Sportklubu. Ustavil se je še pri kameri ob robu igrišča, ki že čaka na neposredni prenos in se tako preiskusil v vlogi snemalca. Sportklub pa ga je ob tem posnel in s tem razveselil mnoge oboževalce, ki lahko tako na lastne oči vidijo največjega košarkarskega asa, kako se prav po otroško navdušuje nad kamero, pred katero pa bo nastopil 30. junija ob 20.15.

Posnetek zaslona video Sportklub

Kaj pravi trener?

"Nihče ni pričakoval, da bomo že minulo soboto, torej v Trstu, odigrali najboljšo mogočo tekmo. A treba je priznati, da je šepala igra v obrambi. Zmotil me je tudi obrambni skok. Vemo pa, da ima Hrvaška visoko in pod košem dominantno ekipo. Poleg tega pa bomo morali biti še bolj natančni v napadu," razmišlja trener slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić, pred katerim je še ena naloga. Ker je namreč na reprezentančnem seznamu trinajst igralcev, se bo moral odločiti še za zadnji rez. Enega od košarkarjev bo moral v civilni obleki poslati na tribuno. To bo storil na dan tekme.

FIBA

Delo so mu "olajšale" odpovedi, poroča Sportklub. V začetku tedna je namreč postalo jasno, da se Žan Mark Šiško, kljub prvotno drugačnim napovedim, po koncu sezone z Bayernom iz Münchna ne bo pridružil soigralcem. Že pred tem je reprezentančno akcijo odpovedal Vlatko Čančar. Zaradi vračanja po poškodbi pa Sekulić na seznam ni mogel uvrstiti niti Klemna Prepeliča.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord