N. V. | 29. 6. 2022, 18:00

Obupani? Našli smo način, kako si lahko ogledate košarkarsko tekmo

Profimedia

Mnogi športni navdušenci so na robu obupa. Kje bodo gledali tekmo? Izmed štirih večjih ponudnikov kabelske televizije v Sloveniji le Telemach ponuja ogled Sportkluba. To je televizijski kanal, na katerem bodo bodo predvajali eno najbolj pričakovanih tekem letošnjega leta.

Ali z domačega kavča ne boste mogli spremljati jutrišnje tekme? Med televizijskimi kanali nimate programa Sportklub? Niste edini. Mnogi Slovenci so te dni na družabnih omrežjih pisali, da so obupani.

Ne vedo, ali bodo lahko spremljali košarkarsko tekmo, kjer se bo naša košarkarska reprezentanca proti Hrvaški borila za mesto na svetovnem prvenstvu.

Ne le, da gre za zelo pomembno tekmo, mnoge bo navdušila tudi, saj bosta po petih letih v isti ekipi zaigrala največja slovenska košarkarja tega časa: Luka Dončić in Goran Dragić.

Profimedia

Koliko ljudi bo tekmo gledalo?

Seveda tega z zagotovostjo ne moremo vedeti, pobrskali pa smo, kakšna je bila gledanost tekme med Slovenijo in Srbijo leta 2017.

Namreč, verjetno se večina Slovencev spominja, kako je preživela tisto zgodovinsko nedeljo, 17. septembra 2017, in kje ter s kom si je zvečer ogledala napet dvoboj s Srbijo, ki se je končal z rezultatom 93:85.

Finale Evropskega prvenstva med Slovenijo in Srbijo je najbolj gledana športna oddaja vseh časov na slovenskih televizijah. Imela je rating 34,9 odstotka. Celotno tekmo si je ogledalo 84 odstotkov vseh gledalcev, ki so takrat gledali televizijske programe, vrhunec pa je bila zaključna slovesnost s podelitvijo pokala, ki je imela rating 37,2 odstotka oziroma 93 odstotkov vseh gledalcev, poroča 24ur.

Kje si lahko tekmo ogledate, če nimate Telemacha?

Vprašanje smo naslovili na Sašo Verčič, predstavnico za odnose z javnostmi Telemach. Ima rešitev, ki bo razveselila vse obupane navijače:

"Tekmo si vendarle lahko ogledate prek svojih televizijskih zaslonov."

Profimedia

Kako?

Telemach ponuja predplačniški paket EON, ki ga lahko gledate v vsakem omrežju: lahko ste naročnik katerega koli ponudnika kabelske televizije v Sloveniji, pa vendarle dokupite Telemachov predplačniški paket in tako uporabljate njihovo ponudbo, vključno s programom Sportklub.

Paket EON je del redne prodaje Telemacha, cena za 3 mesece pa je po besedah predstavnice za odnose z javnostjo 14,5 evra.

Vroča lokacija za ogled te zgodovinske tekme v živo!

Spomnimo, tekmo si lahko ogledate tudi na zabavi, ki jo organizira ekipa Sportklub. Nepozabne trenutke lahko preživite v pravem navijaškem duhu, Športni hiši, BTC City, Ljubljana. 

https://www.metropolitan.si/sport/kosarka/kje-boste-ko-se-bo-slovenska-kosarkarska-reprezentanca-pomerila-proti-hrvaski-to-je-druga-najbolj-vroca-lokacija-za-ogled-tekme/

Tam boste lahko skupaj z drugimi navijači lahko tekmo spremljali na zelo velikem platnu. Navijati začnemo ob 20:15.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol