28. 6. 2022, 14:40 | Vir: Sportklub

Dragić in Dončić pred pomembno tekmo: "O tem ne smeva govoriti"

Instagram/KZS

Dragić je dejal, da sploh ne ve, kako se je zgodilo, da je prišel nazaj. Preberite, kaj sta na novinarski konferenci pred tekmo v Stožicah še povedala prva košarkarja naše reprezentance.

Goran Dragić je prišel iz pokoja in Luka Dončić bo znova zaigral za reprezentanco. To sta razloga, da je Slovenijo znova zajela košarkarska evforija.

Že v soboto so izbranci selektorja Aleksandra Sekulića gostovali v Trstu in prepričljivo nadigrali zahodne sosede z 90:71. Tržaško areno so preplavili slovenski ljubitelji košarke in reprezentatom pričarali domače vzdušje.

Profimedia

Pred slovenskimi košarkarji je zadnja reprezentančna akcija v prvem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. V četrtek ob 20.15 se bo Slovenija pomerila s Hrvaško. 

Na novinarski konferenci sta bila prva zvezdnika naše reprezentance, ki sta se pred novinarji razgovorila. 

Gogi je dejal, da je kemija ista kot pred petimi leti in v šali dodal, da so le treningi malce težji kot prej. Luka je dejal, da mu je všeč, da je na reprezentančni zbor prišel v času in dodal, da mu je vzdušje v ekipi vedno všeč. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

Kdo je vodja zdaj in kaj pomeni kapetanski trak?

Goran je dejal, da je bil Edo Murić kapetan že na olimpijskih igrah, kjer je opravil fenomenalno delo. "Vračam se za ti dve tekmi. Nisem imel v načrtu, da sem znova kapetan, sem le vesel, da sem nazaj, da treniram, to je tisto bistveno. Z Edom sva se dogovorila, da bova kar oba skupaj kapetana.”

Zakaj se je vrnil v reprezentanco?

Ker je Fiba spremenila kvalifikacije, niti ni bilo mogoče, da Gogi igra. "Sicer pa fantje. Rašo Nesterović, Luka Dončić, Zoran Dragić … Želeli so, da se poslovim pred domačimi navijači. Sploh Rašo me je prepričeval. Bil sem za, pa nato ne in znova za. Če po pravici povem, sploh ne vem, kako se je to zgodilo. Vesel sem, da sem nazaj in se veselim te tekme. Star sem že 36 let, za seboj imam že veliko tekem, ni bremena, žoga je okrogla. Kar lahko povem je, da bom dal od sebe 100 odstotkov.”

Bremena ne občuti niti Luka, ki pravi, da je spektakel igrati pred dvorano polno navijačev. “Zahvaljujemo se vsem, ki so kupili karto. Vem, da bodo gledali tudi od doma, da bo spremljala skoraj cela Slovenija, hvala. To je nam v čast,” je za odziv navijačev hvaležen Dončić.  

“Luka je vse povedal, komaj čakamo to tekmo. Pripravljamo se, vemo, kako je pomembna, komaj čakam, da oblečem dres in zaigramo pred polnimi Stžicami. Gremo na zmago,” je dodal Goran. 

https://www.metropolitan.si/sport/kosarka/kje-boste-ko-se-bo-slovenska-kosarkarska-reprezentanca-pomerila-proti-hrvaski-to-je-druga-najbolj-vroca-lokacija-za-ogled-tekme/

Si bo Dragič premislil? 

O načrtih za prepričevanje Dragića v podaljšanje reprezentančne kariere sta bila oba redkobesedna. Luka je optimističen in je dejal: "To bomo povedali po Švedski,” Goran pa je polegel evforijo in dodal: “Jaz sem konec avgusta že v Miamiju, tako da težko.”

O tem, da krožijo govorice, da bosta soigralca pri Dallasu, pa sta oba dejala, da o tem ne smeta govoriti, saj bosta za kakršnokoli besedo dobila 100 tisoč dolarjev kazni. Luka je dodal v smehu: "Vprašajte GM-a (Nica Harrisona, ki je generalni direktor ekipe Dallas Mavericks)."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.