27. 6. 2022, 14:11

Telesna transformacija Luke Dončića: poglejte, kako je videti zdaj

Instagram/Luka Dončić

Lukina telesna pripravljenost je že dolgo ena največjih kritik njegove igre. Potem ko je sezono 2021-22 začel v neustrezni kondicijski pripravljenosti, je bil prežet s kritikami medijev in košarkarskih "strokovnjakov".

Luka Dončić je že splošno znan kot eden najbolj nadarjenih košarkarjev na planetu. Sam je popeljal Dallas do finala zahodne konference, preden so jih na koncu izločili Warriors, ki so nato osvojili ligo.

Serijo je Luka odigral vrhunsko, njegovi Mavericks pa so v končnici prišli daleč in zelo verjetno je da bodo v naslednji sezoni še boljši.

Pretekli konec tedna je mladi zvezdnik znova sesul splet s svojo fizično pripravljenostjo, ki jo je javnosti pokazal na prijateljski tekmi slovenske reprezentance, ki je v Trstu igrala z Italijo.

Hitro je bilo videti, da je v najboljši formi svojega življenja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Prišlo je do točke, ko niti Luka sam ni mogel več zanikati, da mora postati boljši

"Ljudje se bodo o tem pogovarjali," je med sezono po porazu proti Brookynu dejal Dončić. "Vem, da se moram izboljšati. Imel sem dolgo poletje. Imel sem olimpijske igre, vzel sem si tri tedne odmora in se malo sprostil. Mogoče preveč. Samo vrniti se moram na pravo pot."

In kot kaže je Luka našel pravo pot. Dončić se je letos pokazal kot vzoren športnik, saj je njegova telesna pripravljenost, v primerjavi s prejšnimi sezonami, na višjem nivoju. 

To je za Slovenijo dobra novica, saj je trenutno v vrhunski formi in pripravljen na prihajajoče izzive. Prvi bo že kvalifikacijska tekma proti Hrvaški, ki bo v ljubljanskih Stožicah odhod. Toda Dončić bo tako ostal do začetka nove sezone oktobra.

https://www.metropolitan.si/sport/kosarka/kje-boste-ko-se-bo-slovenska-kosarkarska-reprezentanca-pomerila-proti-hrvaski-to-je-druga-najbolj-vroca-lokacija-za-ogled-tekme/

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec