30. 6. 2022, 22:11 | Vir: Sportklub

FOTO in VIDEO: Slovenci strli Hrvate in uprizorili NEVERJETEN šov!

Fotomontaža/Twitter/Košarkaška zveza Slovenije

Slovenci so bili od začetka favoriti, a tako uigrane ekipe ni pričakoval nihče. Bravo naši!

V Stožicah je slovenska košarkarska reprezentanca gostila Hrvaško. Luka Dončić, Goran Dragić in soigralci so Hrvate porazili s končnim rezultatom 97:69. 

Vodili skozi celotno tekmo 

Napolnjena dvorana je pokala po šivih, navijači pa so dihali kot eno. Slovenci so udarno začeli, Edo Murić je s trojko odprl strelski račun.

Twitter/Košarkarska zveza Slovenije

Izjemen napadalen začetek slovenske reprezentance se je nadaljeval tudi s košem Luke Dončića, nad katerim je bila storjena še osebna napaka, nato pa je v svojem slogu zadel svoj prvi met za tri točke na tekmi.

Konec prvega polčasa je prednost ostala visoka: 19 točk. Hrvati so našli svoj ritem, vseeno pa se niso uspeli bolj približati. Razpoložen je bil predvsem Mario Hezonja, ki je pri 15 točkah skupaj z Goranom Dragićem prvi strelec prvega dela.

Slovenija je dobro odprla drugi polčas. Mike Tobey je s košem nadaljeval izjemno igro iz prvih dvajsetih minut.

Twitter/Košarkarska zveza Slovenije

Peterka Slovenije na začetku zadnje četrtine ni imela ne Luke Dončića, ne bratov Dragić. Vseeno so se slovenski reprezentanci znašli tudi brez trojice, Jaka Blažič je namreč zadel lep koš iz polrazdalje.

Twitter/Košarkarska zveza Slovenije

Pred zadnjimi 10 minutami je bila razlika 25 točk (76:51). Ob koncu tekme je znašala še tri točke več. Slovenci so na koncu premagali Hrvate za 28 točk. 

Dvoboj s sosedi, s katerimi so slovenski košarkarji odigrali do zdaj največ tekem, je bil izjemno pomemben, saj si je Sekulićeva vrsta po februarskih porazih s Finsko otežila položaj.

Uredništvo

Navijači so zapeli tudi vse najbolše Jaki Blažiču, ki je dopolnil 32 let. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol