J. B. | 15. 10. 2022, 10:20

Goran Dragić kmalu v dresu Cedevite Olimpije?! Prvi mož kluba razkril načrt, ki bi navdušil navijače

Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik še vedno navdušuje na parketih severnoameriške lige NBA, toda ali bi ga lahko še pred koncem kariere vnovič videli tudi v domačih dvoranah?

Emil Tedeschi, predsednik ljubljanskega košarkarskega kluba Cedevita Olimpija, ne skriva velike želje, da bi zvezdnik Goran Dragić še pred koncem sezone vsaj eno sezono preživel v zeleno-oranžnem dresu. Ambiciozni hrvaški podjetnik ne dvomi, da je načrt uresničljiv, čeravno se zaveda, da bo treba na Dragićevo morebitno vrnitev počakati še kakšno sezono. Navsezadnje je Dragić še vedno aktiven v ligi NBA, v kateri bo v novi sezoni branil barve kultnih bikov iz Chicaga.

Čez tri sezone

"Močno si želim, da bi Goran Dragić svojo profesionalno kariero zaključil v našem klubu. Rad bi videl Gorana in Zorana skupaj. Goranova vrnitev ob koncu kariere, ki bi bil hkrati še vedno dovolj sposoben za vrhunsko igranje košarke, bi bila ne le marketinško, ampak tudi športno in družbeno izjemno pomembna. Ne želim mu še konca kariere, zato pravim, da naj bo to čez tri sezone, recimo," je v intervjuju za časnik EkipaSN povedal Tedeschi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Že 36-letni Dragić sodi med tiste Ljubljančane, ki košarkarske kariere niso začeli pod obroči dvorane Tivoli. Dragić je otrok Slovana, a je v svoji karieri kljub temu eno leto nosil dres Olimpije. To se je zgodilo v sezoni 2007/08, ko se je domov vrnil iz španske Murcie. Že naslednje leto je odšel v ligo NBA, kjer igra še danes.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord