1. 7. 2022, 06:30

Hrvaški mediji po porazu: "Slovenija nas je že v prvi četrtini uničila."

Fiba

Naši igralci so Hrvate premagali za 28 točk, kar pa je sosede močno zabolelo. Kaj so o tekmi napisali največji hrvaški mediji?

Strah pred tem, da bi Hrvaška pokvarila domače reprezentančno slovo Gorana Dragića, razvrednotila vrnitev Luke Dončića v Ljubljano in razblinila navijaško evforijo, je bil odveč. Pravzaprav že po v prvem polčasu.

Hrvaški mediji o porazu

Končni rezultat je bil 97:69, slovenski navijači so bili presrečni ... hrvaški pa malo manj. 

Jutarnji list je v članku zapisal: "Slovenija se je igrala s Hrvaško in jo uničila že v prvi četrtini, ki so jo Luka Dončić, Goran Dragić in ostali dobili s 33:8, tako da je bilo vse, kar so naši igralci kasneje storili v Stožicah, le poprava vtisa počasnega igranja."

Posnetek zaslona/Jutarnji list

Hrvaški Dnevnik pa je citiral slovenske medije: "Šov v Ljubljani. Nemočna Hrvaška. Nismo jim dali niti kanček upanja". V članku so zapisali, da kljub porazu še ni vse izgubljeno, in iskali načine, da bi se Hrvaška še lahko uvrstila v naslednji krog. 

Posnetek zaslona/Dnevnik.hr

24sata je priznal, da poraz boli: "Uh, to boli. Slovenci so Hrvate izšolali v košarki."

Posnetek zaslona/24sata

Za Slovenijo je bila to predzadnja tekma v prvem delu kvalifikacij. V nedeljo jo čaka še gostovanje v Stockholmu, v drugem delu pa novih šest tekem z nasprotniki iz skupine D, v katero so se uvrstili Nemčija, Izrael, Poljska in Estonija. 

Na SP, ki bo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji, se bodo uvrstile po tri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.