18. 5. 2022, 10:49 | Vir: STA

Izjemni Butler pomagal Miamiju do vodstva

Profimedia

Izredna predstava prvega zvezdnika Miamija je pripomogla k temu, da je ekipa s Floride v finalu vzhodne konference lige NBA prevzela vodstvo z 1:0. 

Trener Miami Heata je bil kot običajno umirjen, potem ko je svojo ekipo vodil do zmage nad Boston Celtics s 118:107. "Če vas poganja konkurenca in so vložki večji, boste dvignili svojo raven igre," je dejal trener Miamija Erik Spoelstra, potem ko je domači zvezdnik Butler zbral sijajnih 41 točk, devet skokov, pet podaj, štiri ukradene žoge in tri blokade.

"To tekmovanje je na visoki ravni in on to čuti in ve. In uspel je ustvariti in nas postaviti v položaj, da se počutimo, da lahko zmagamo v tej tekmi." Spoelstra že dolgo ve, da je Butler intenziven. S svojimi treningi in s tem, kako zbada soigralce in trenerje. K neverjetnim podvigom ga pripelje velika žeja po zmagi.

Butler v rednem delu sezone v dresu Miamija še ni dosegel 40 točk, v končnici pa mu je to uspelo kar pet krat. "Jimmy Butler je enostavno tak v končnici ," je na Twitterju zapisala ameriška športna televizija ESPN. 

Gostje so tekmo bolje začeli

V drugi četrtini je Boston ušel in na to vseskozi vodil za 10 točk, ob polčasu pa z 62:54. Nato je na sceno stopil Butler s soigralci. V uvodu drugega polčasa je Miami z delnim izidom 13:1 najprej povedel, do konca tretjega dela pa je razlika narasla kar na 93:76.

Miami je tretjo četrtino dobil z visoko prednostjo 39:14 in ko je Tyler Herro v zadnjem delu razliko povišal na 20 točk, je bil zmagovalec odločen. 

"Fantje so bili ob polčasu res razočarani. Praktično mi ni bilo treba nič reči, vsi so bili razočarani nad igro v obrambi. V tretjem delu je nato ekipo za sabo potegnil Jimmy, ki je bil v drugem polčasu vsakič zraven, ko je bilo treba narediti odločilno potezo," je ključne trenutke tekme povzel trener Miamija Erik Spoelstra.

Poglejte si nekaj utrinkov s tekme, v kateri je briliral prvi zvezdnik Miamija. 

"Enostavno smo izgubili zbranost in v tretjem delu razpadli. Tri četrtine smo dobili, v četrti nato spet našli priključek, a razlike iz tretjega dela nam ni uspelo nadoknaditi. Imeli smo eno slabo četrtino, kar boli po psihični plati. Tekmec ni naredil nič posebnega, pokazali so le močno voljo in pokopal nas je naš medel pristop," pa je razlog za poraz opisal trener Bostona Ime Udoka.

Začenja se finale tudi na zahodu. V San Franciscu bo gostoval Dallas s slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord