J. B./STA | 11. 1. 2023, 08:06

Izjemni Luka Dončić ni bil dovolj, Dallas kljub temu izgubil: Slovenec prestrašil navijače z bolečim padcem med gledalce (VIDEO)

Profimedia

Po tekmi premora se je košarkarski zvezdnik iz Ljubljane vrnil v akcijo in takoj spet postregel z odlično predstavo. Žal pri tem ni imel prave pomoči soigralcev.

Ekipa Los Angeles Clippers je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Dallas Mavericks s 113:101. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je v poraženi ekipi dosegel 43 točk, 11 skokov in sedem podaj v 43 minutah na parketu.

Dončić je bil skozi celotno tekmo tarča tesnega in na trenutke tudi precej grobega pokrivanja. Tekmečevi košarkarji so nad Ljubljančanom storili kopico prekrškov in Dončić je izvajal kar 21 prostih metov; enega manj od osebnega "rekorda". Zadel jih je 16.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Pri gostiteljih je blestel Kawhi Leonard, ki je na koš iz igre vrgel le 12-krat, a kljub temu dosegel 33 točk. Izvajal je tudi 12 prostih metov in zadel prav vse.

Rekord ekipe kluba s Floride

Sredi tretje četrtine je borbeni Dončić za trenutek precej prestrašil navijače svoje ekipe. Med lovom na žogo, ki mu je ušla iz rok, je "poletel" z igrišča in med navijače. Grdo je padel na hrbet, a jo kljub temu odnesel brez resnejših posledic.

Na tekmi med kluboma Miami Heat in Oklahoma City Thunder (112:111) so gledalci videli prav poseben rekord lige NBA. Ekipa s Floride je imela na voljo kar 40 prostih metov, njeni košarkarji so izkoristili prav vse!

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ