J. B. | 14. 9. 2022, 13:46

Kaj bo na tekmi počel Zoran Dragić: "Bom na klopi, kjer bom soigralcem ..."

FIBA

Sreča mu je obrnila hrbet, toda on ne bo obrnil hrbta slovenski izbrani vrsti. Poškodovani košarkar je ostal v Berlinu in bo na obračunu s Poljaki naredil vse za zmago.

Slovensko košarkarsko reprezentanco v sredo na evropskem prvenstvu čaka četrtfinalni obračun s Poljsko. Slovenci se bodo v dvoboj, ki se bo začel ob 20.30, podali v vlogi velikega favorita, čeprav drži, da so pred tekmo ostali brez sila pomembnega košarkarja.

V osmini finala je neprijetno poškodbo mišice utrpel Zoran Dragić, ki na EuroBasketu ne bo več igral, saj ga čaka večtedenski počitek.

Kljub poškodbi je Dragić mlajši sprejel odločitev, da bo ostal v nemški prestolnici, kjer pa bo njegova vloga v prihodnje nekoliko drugačna. Član ljubljanskega kluba Cedevita Olimpija je razkril, da se bo prelevil v strastnega navijača, hkrati brez dvoma verjame, da bo svojo pozitivno energijo prenesel tudi na preostale košarkarje in jim pomagal do preboja v polfinale. Tam se bo Slovenija pomerila z zmagovalcem tekme med Francijo in Italijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

"Soigralcem bom pomagal s klopi, jih glasno spodbujal in s tem dodajal pozitivno energijo," je Košarkarska zveza Slovenije citirala 33-letnega Zorana Dragića, ki - kar zadeva igranje za reprezentanco - zares nima sreče. Poškodba mu je ponagajala že leta 2017, ko so Slovenci presenetili športni svet in prvič v zgodovini postali evropski prvaki.

"Poškodbe so sestavni del športa. Sam lahko vplivam le na to, da je moje telo kar najbolj pripravljeno, kar je bilo. Vse tekme sem odigral brez težav. Mati narava ne izbira. Zgodilo se je. Na žalost spet meni. Prebrodil bom," je pred dnevi novinarjem v Berlinu potarnal Dragić.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord