27. 5. 2022, 11:40

Kaj Dončića čaka po zaključku sezone? Bo nastopil za reprezentanco?

Profimedia

Luka je zaključil s sezono v ligi NBA, a ga čaka kratko poletje. Osredotočen je že na naslednji izziv. 

Kljub temu, da je Luka Dončić v tej sezoni že tretjič osvojil mesto v prvi peterki lige NBA – dokazal je, da je eden od petih najboljših igralcev na svetu – trener Dallasa Jason Kidd ve, da obstaja še ena stopnička, na katero lahko pride naš superzvezdnik.

"Odlično se je učil sproti," je dejal Kidd. "Zanj je to prvič, da igra do konca maja. Veliko minut je odigral."

"Vsi se lahko strinjamo, da to ni bila njegova najboljša tekma, a to je odlična lekcija zanj in za vse nas," je dejal Kidd. "Zavedamo se, da Luko potrebujemo. Vsako tekmo mora igrati najboljšo košarko, da nam da priložnost, in na žalost mu žoga na zadnji tekmi ni šla v koš," je zadnjo tekmo sezone pokomentiral trener Dallasa. 

Dallas se je v tej sezoni veliko opiral na Dončića in ta je izpolnil visoka pričakovanja, kar je občudovanja vredno.

"To je šele začetek maratona ... Postavili smo temelje in zdaj lahko začnemo graditi," je po tekmi dejal Jason Kidd, ki je imel od začetka sezone visoka pričakovanja.

"Za naslednjo sezono je le vprašanje, kako lačni bomo. Ali bomo še tako odločni in ali bomo poleti trenirali z mislijo, kako je igrati v končnici meseca maja in junija," je še svoje varovance izzval Kidd.

Za Dončića bo poletje krajše, saj košarkarska sezona zanj še ni končana. 

"Res sem ponosen na to ekipo, na vse, na vsakega igralca, na vsakega člana osebja ... Borili smo se do konca," je Luka Dončić delil svoje občutke ob koncu sezone in čestital Bojevnikom, ki bodo nastopili v finalu lige.

Nastop za reprezentanco

Dončić je razkril, da po koncu klubske sezone ne bo imel veliko časa za razmislek o poti, ki jo je ekipa iz Teksasa prehodila od slabega štarta v sezono do preskoka in konferenčnega finala. 

Po premoru se bo vnovič priključil slovenski reprezentanci, ki bo na evropskem prvenstvu od 1. septembra branila naslov prvaka. Od tega je minilo že pet let, a Dončić nikoli ni skrival želje, da si želi vselej pomagati reprezentanci v lovu na nove mejnike.

"Zdaj ko je sezone konec mislim, da ne bom imel veliko časa za razmišljanje o ligi NBA," je dejal Dončić. "Pravkar sem videl svoj urnik, tako da mi ni preostalo veliko prostih ur. Čaka me krajši počitek, nato pa nastop za slovensko reprezentanco. O tem ni nobenega dvoma." 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord