J. B. | 13. 2. 2023, 08:31

Klemen Prepelič besen na banko: poslal denarno pomoč Turčiji, potem pa javno izlil gnev (poglejte, kaj se je zgodilo)

Profimedia

Pokazal je, da ima veliko srce, nato pa se ni mogel sprijazniti s tem, kaj je ob njegovi velikodušni potezi storila bančna ustanova, pri kateri ima odprt račun.

V Turčiji in Siriji se še vedno soočajo s posledicami uničujočega potresa, v katerem je življenje izgubilo več kot 34.000 ljudi, človeštvo pa je vnovič dokazalo, da zna stopiti skupaj, ko se zgodi tragedija nepredstavljivih razsežnosti.

Eden tistih, ki so se odločili pomagati, je tudi slovenski košarkarski zvezdnik Klemen Preprelič

V Mariboru rojeni 30-letni član Valencie je Turčiji doniral denar za pomoč tistim, ki jih je potres najbolj prizadel, kasneje pa na Twitterju izlil gnev zaradi poteze banke, prek katere je vplačal neznano vsoto denarja.

"Danes sem bil kar šokiran," je uvodoma začel reprezentant Slovenije in nadaljeval: "Ko sem poslal denar eni od turških humanitarnih organizacij, je banka Santander vzela 50 evrov provizije. Iskreno povedano, takšne zadeve se ob nečem takšnem nikoli ne bi smele zgoditi."

Profimedia

Ne glede na vse je Prepelič, ki si je v sezoni 2013/14 košarkarski kruh služil v Turčiji pri klubu Bandirma (tedaj se je imenoval Banvit), požel ogromno odobravanja za svoje dejanje. Na Twitterju so se mu za finančno pomoč zahvalili številni, tudi priznani turški novinar Ismail Senol. Nekdo pa je ob tem zapisal: "Takoj jutri bom zaprl račun pri banki Santander!"

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord