12. 2. 2023, 08:03 | Vir: STA

Luka Dončić se je vrnil, a ni preprečil poraza Dallasa

Profimedia

Ljubljančan je na parketu preživel 41 minut in dosegel 27 točk, devet skokov in pet podaj. Izgubil je šest žog, iz igre pa zadel 11 od 20 metov.

Slovenski zvezdnik Luka Dončić je ob vrnitvi po poškodbi ob porazu Dallas Mavericks po podaljšku proti Sacramento Kings s 128:133 dosegel 27 točk. Igrala sta tudi preostala Slovenca v severnoameriški ligi NBA. Vlatko Čančar je k zmagi Denver Nuggets prispeval 12 točk, medtem ko je ob porazu Chicago Bulls statistika Gorana Dragića ostala prazna.

Dallas (31-27) je drugo noč zapovrstjo igral proti Sacramento Kings (32-24). Tokrat je bil dvoboj bolj tesen, kralji pa so v drugi četrtini vodili tudi za 13 točk. Dallas se je še pred polčasom vrnil in nato vodil večji del zadnje četrtine.

V njej sta imeli obe ekipi nekaj priložnosti za zmago, a je pri Dallasu trojko zgrešil Reggie Bullock, De'Aaron Fox pa prav tako z razdalje ni bil natančen za domače moštvo. V podaljšku so nato košarkarji Sacramenta izkoristili nekaj izgubljenih žog Dallasa, trojko za izenačenje pa je 12 sekund pred koncem zgrešil Dončić.

Ta se je na parket vrnil po štirih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe pete, vseeno pa je Dallas ostal brez četrte zaporedne zmage. Ljubljančan je na parketu preživel 41 minut in dosegel 27 točk, devet skokov in pet podaj. Izgubil je šest žog, iz igre pa zadel 11 od 20 metov.

Kyrie Irving je bil še tretjo zaporedno tekmo, prvo skupaj s 23-letnim Ljubljančanom, najboljši strelec Teksašanov. Dosegel je 28 točk, sedem skokov in sedem podaj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol