24. 5. 2022, 15:11

Kljub neuspehu, je sezona uspešna: se Olimpija vrača na pota stare slave?

Instagram/KK Cedevita Olimpija

Zmaji so se sedmič in prvič po 11 letih prebili med štiri najboljše v regionalnem košarkarskem tekmovanju. V tretji sezoni delovanja "novega" kluba je Ljubljano znova zajela evforija.

Cedevita Olimpija je februarja začela zmagoviti pohod v obeh mednarodnih tekmovanjih. Najprej so se Stožice napolnile na tekmah Eurocupa, izjemno vzdušje pa so navijači priredili tudi v polfinalu jadranske Lige ABA, v katerem je na drugi tekmi polfinalne serije Olimpija gostila Crveno Zvezdo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cedevita Olimpija (@kkcedevitaolimpija)

Ljubljančani Crvene zvezde niso premagali že skoraj sedem let in tudi tokrat niso bili kos aktualnim prvakom lige, ki bodo tako proti večnemu tekmecu Partizanu naskakovali še šesto lovoriko. 

Cilj je odigrati boljšo redno sezono

Znova se je izkazalo, kako pomembna je prednost domačega igrišča, sploh če je treba zmagati na tako vročem gostovanju, kot je beograjska dvorana Pionir. "Ne spomnim se, kdo je v Ligi ABA nazadnje dobil serijo, ko ni imel te prednosti. Tudi nam je pomagal domači teren v Stožicah, prav tako pa ga je izkoristila tudi Zvezda," je povedal trener Olimpije Jurica Golemac.

Na lovu za dvojno slovensko krono bo ključna sestava konkurenčnega moštva. Ljubljančani so imeli srečno roko pri okrepitvah med sezono, saj pred začetkom niso sestavili najboljše peterke. Tujci so večinoma dokazali svojo kakovost, a je za uspeh bilo na koncu vendarle zasluženo domače jedro, ki je pokazalo pravi odnos do kluba. 

Ljubljančani so v tej regionalni sezoni postavili kar nekaj mejnikov

Prvič, odkar je leta 2019 prišlo do združitve med ljubljansko Olimpijo in zagrebško Cedevito, se jim je uspelo prebiti v končnico regionalne lige, boj v polfinalu pa so si ljubljanski zmaji zagotovili prvič po sezoni 2010/11.

Košarka se je v Ljubljano vrnila v velikem slogu tudi na regionalni sceni. Olimpija še naprej drži rekord po obiskanosti posamične tekme v tej sezoni – drugi obračun polfinalnega niza s Crveno zvezdo mts si je v Stožicah ogledalo kar 9.435 navijačev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cedevita Olimpija (@kkcedevitaolimpija)

Tako se je občinstvo odzvalo na potezo Eda Murića. Vsi smo veseli, ko je dvorana Stožice nabito polna.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol