N. V. | 7. 9. 2023, 16:22

Razočaranje v očeh slovenskih košarkarjev: na svetovnem prvenstvu znova poraženi (VIDEO)

FIBA

Tudi proti Litvi našim košarkarjem ni uspelo zmagati.

Danes so se slovenski košarkarji na svetovnem prvenstvu v Manili pomerili proti Litvi. Litva je bila vseskozi v vodstvu. Sprva se je zdelo, da bomo spremljali tekmo z zelo malo resnega tekmovalnega naboja, ni bilo prave energije. V tretji četrtini pa so se fantje nekoliko prebudili, a nikakor jim ni uspelo streti litovskega upora.

Slovenci so izgubili z rezultatom 84:100.

V očeh košarkarjev se je videlo razočaranje, čeprav je bila tekma brezpredmetna. Svetovno prvenstvo je letos kot kvalifikacijsko sito za olimpijske igre 2024, a glede na to, da so zdaj vozovnice za Pariz že oddane, so dvoboji v skupini četrtfinalnih poražencev povsem nepotrebne.

FIBA

Tako Slovenija kot Litva, ki sta že uvrščeni v kvalifikacije za olimpijske igre, sta tekmo odigrali ranjeni po razočaranjih v četrtfinalih. Litva, ki je v predtekmovanju dobila vseh pet dvobojev, vključno z Združenimi državami Amerike, je sanje o medalji ali olimpijskih igrah zapravila po visokem porazu s Srbijo (68:87), Slovenija pa je po štirih zaporednih zmaga izgubila zadnji dve srečanji z Nemčijo in Kanado.

Svojo naslednjo in zadnjo tekmo na tem prvenstvu bo Slovenska košarkarska reprezentanca igrala v soboto. Igrali bodo proti Italiji za 7. ali 8. mesto.