27. 9. 2022, 08:35 | Vir: STA

Košarkarski zvezdnik zaradi covida izgubil osupljivih 100 milijonov evrov

Profimedia

Eden najboljših košarkarjev v ligi NBA je brez zadržkov spregovoril o tem, kako je ostal brez podaljšanja pogodbe, ker se ni želel cepiti.

Zvezdnik severnoameriške košarkarske ekipe Brooklyn Nets Kyrie Irving je razkril, da je zavrnil podaljšanje pogodbe pred sezono 2020/21, ker se je odločil, da se ne bo cepil proti covidu-19. Kot je dejal na medijskem dnevu pred sezono, je zavrnil štiriletno podaljšanje za 100 in nekaj milijonov evrov z vztrajanjem pri odločitvi, da se ne bo cepil. Irving je bil prisiljen izpustiti domače tekme v Brooklynu do konca marca, saj je zdravstveni protokol, ki je do tedaj veljal v New Yorku, necepljenim prepovedoval vstop v telovadnico.

"Podpisati takšno pogodbo, se cepiti ali ne cepiti ... Obstaja stopnja negotovosti glede prihodnosti, zato sem se moral soočiti s to možnostjo izgube službe za svojo odločitev."

Tridesetletnik je dodal, da je od kluba dobil ultimat, naj se cepi, če želi podaljšanje pogodbe. "Vse bi morali urediti pred trening kampom lansko sezono. In to se preprosto ni zgodilo zaradi moje zavrnitve cepljenja. Enostavno sem moral živeti s tem. To je bilo težko pogoltniti," je vztrajal.

Želijo zanesljive in odgovorne ljudi

Medtem pa je direktor moštva Sean Marks zavrnil izjavo o ultimatu, ki naj bi ga naložili košarkarju. "Gre zgolj za to, da želimo ljudi, ki so zanesljivi in odgovorni. Vsi mi, osebje, igralci, trenerji. Ne gre za to, da bi nekomu postavili ultimat, naj se cepi," je poudaril. Konec junija je Irving izkoristil možnost, da ostane še eno sezono pri "mrežicah" (do junija 2023), kar mu zagotavlja 37 milijonov evrov plače.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.