J. B. | 3. 10. 2022, 13:20

Liga NBA, pozor! Dončićeva optimistična napoved močno odmeva

Profimedia

Slaba dva tedna pred začetkom nove sezone v najmočnejši košarkarski ligi na svetu slovenski zvezdnik prekipeva od samozavesti.

Luka Dončić se s soigralci pridno pripravlja na novo sezono v ligi NBA, da je že zdaj v odlični formi, pa razkriva statistika pripravljalne tekme, ki so jo košarkarji Dallasa odigrali kar med sabo. Dončićeva ekipa je slavila tesno zmago s 86:85, najboljši strelec pa je bil prav odlični Slovenec, ki se je na koncu zaustavil pri 24 točkah. Navijači Dallasa ne dvomijo, da bo Dončić tudi v novi sezoni tisti, od katerega bo pri Dallasu največ odvisno.

Dončić je že dokazal, da se v vlogi vodje ekipe odlično počuti, hkrati zdaj brez dlake na jeziku napoveduje, da je pred Dallasom izjemna sezona.

"Naši cilji so povsem jasni: želimo dobiti vse, kar se dobiti da. Pripravljen sem se boriti za šampionski prstan, to velja tudi za vse druge košarkarje naše ekipe. V novi sezoni želimo postati prvaki," je poudaril 23-letnik, pred katerim je že peta sezona v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. V tej je odigral 264 tekem, njegovo povprečje doseženih košev na obračun pa je trenutno 26,4.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Dončić je prepričan, da si Dallas ni postavil previsokih ciljev: "Mislim, da nas vsi v ligi spoštujejo bolj, kot so nas pred tem. Prav tako si upam trditi, da imamo izjemno ekipo. Premoremo kopico vrhunskih posameznikov, ki pa niso dovolj cenjeni. Zaslužijo si, da bi se tudi o njih več govorilo. Skratka, le verjeti moramo, da nam lahko uspe."

Dallas se je v pretekli sezoni uvrstil v konferenčni finale, kjer je moral priznati premoč Golden Statu. Ta je slavil s 4:1, nato pa zmagal tudi v velikem finalu, kjer je zasedbo Celtica na kolena spravil s skupno zmago 4:2.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord