28. 1. 2024, 07:29 | Vir: STA

Kako napeto: Dončić z dvojnim trojčkom, a vseeno ni bilo dovolj za zmago

Profimedia

Kljub odličnemu nastopu Dončića so Dallas Mavericks izgubili proti Sacramanetu.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je s svojimi Dallas Mavericks po rekordnem večeru in zmagi proti Atlanti tokrat s Teksašani izgubil proti Sacramentu s 115:120. Po rekordnem večeru v severnoameriški ligi NBA, ko je proti Hawks dosegel kar 73 točk, je dan kasneje proti Kings v statistiko vpisal trojni dvojček z 28 točkami.

Dončić je drugo zaporedno noč na parketu prebil okoli 45 minut, tokrat 46:09 minute, ob tem pa dosegel 28 točk, 17 podaj ter 10 skokov. Imel je še dve ukradeni in tri izgubljene žoge ob eni blokadi. Pred dvobojem je bil po navedbah spletne strani ekipe vprašljiv zaradi načetega gležnja.

Tokrat za razliko od večera v Atlanti ni bil posebej razpoložen pri metu. Zadel je 9 od 26 poskusov iz igre (1/9 za tri točke). Od soigralcev mu je izdatno pomagal Grant Williams z rekordom kariere in 27 točkami, Tim Hardaway mlajši je dosegel 19 točk.

Profimedia

Pri Sacramentu je s 34 točkami izstopal De'Aaron Fox, ki je zadel 13 od 24 metov iz igre. Celotna prva peterka kraljev je dosegla vsaj 15 točk, Domantas Sabonis je ob 17 točkah zbral še 11 skokov.

Pri Dallasu je znova manjkal drugi zvezdnik ekipe Kyrie Irving, ki je to sezono odigral le 27 od 46 tekem. Sacramento je po treh četrtinah vodil za 19 točk, ob koncu dvoboja pa so Mavericks razliko zmanjšali, a ostali nekoliko prekratki za popoln preobrat.

Z izkupičkom 25 zmag in 21 porazov je Dallas še naprej na osmem mestu zahodne konference. Na vrhu je Oklahoma (32-13).

Naslednji dvoboj košarkarje iz Teksasa čaka v noči s ponedeljka na torek doma proti Orlando Magic (23-22).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord