28. 12. 2022, 14:33 | Vir: STA

Nad slovenskim asom navdušen tudi Hollywood: "Brez komentarja za kolaps New Yorka, Dončić pa z zgodovinsko predstavo"

Profimedia/fotomontaža

Uspeh 23-letnika odmeva po vsem svetu. Durant je njegovo predstavo primerjal z videoigrico, Garnett pa je šel še korak dlje in dejal, da bo kmalu v Dallasu stal nov kip. Oglasil se je tudi hollywoodski igralec ...

Luka Dončić je v dresu Dallas Mavericks ob zmagi proti New York Knicks s 126:121 prvič v karieri v severnoameriški ligi NBA presegel mejo 60 točk, ob tem vpisal še zgodovinski trojni dvojček s kar 21 skoki in desetimi podajami. Dončićev zgodovinski večer so komentirali številni zdajšnji in nekdanji igralci v NBA ter tudi filmski zvezdnik Ben Stiller, sicer navijač Knicks. "Brez komentarja za kolaps New Yorka, Dončić pa z zgodovinsko predstavo," je zapisal na Twitterju.

Pridružili so se mu tudi sedanji in nekdanji košarkarji, kot so Kevin Durant, Kevin Garnett, Kristaps Porzingis, Trae Young, Pau Gasol, Kendrick Perkins in številni drugi. Durant je Dončićevo predstavo primerjal z videoigrico, Garnett pa je šel še korak dlje in dejal, da bo kmalu v Dallasu stal nov kip. Dallas je namreč za božič pred zmago proti Los Angeles Lakers razkril kip Nowitzkega.

Navdušen je bil tudi trener Mavericks Jason Kidd. "Res je poseben igralec. Na novo je spisal zgodovino te franšize. Chamberlain in Baylor sta dosegla trojni dvojček s 50 točkami in 20 skoki, a je Luka šel še korak dlje in je zdaj razred zase."

"Končnico smo odigrali odlično. Dinwiddie je zadel izjemno trojko. Nato pa je Javale McGee prišel za skok v napadu in nekako smo spravili žogo do Luke, ki je zadel za podaljšek. Celotno ekipo je potegnil za seboj," je o samem dvoboju dejal Kidd. Za konec se je pošalil še glede odigranih minut. Dončić je namreč z izjemo vsega 12 sekund odigral celoten drugi polčas in podaljšek. "Odigral je 47 minut, na tekmi nikoli ni utrujen, na treningu pa ni tako," je dodal trener Dallasa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord