11. 11. 2023, 07:37 | Vir: STA

Izjemni Luka Dončić ponovno blestel: dosegel 44 točk v suvereni zmagi Dallasa proti Los Angeles Clippers

Profimedia

Za Dallas je to sedma zmaga v letošnji sezoni.

Košarkarji Dallas Mavericks so sinoči v severnoameriški ligi NBA prišli do nove zmage, na domačem parketu so bili s 144:126 boljši od Los Angeles Clippers. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je spet blestel v dresu teksaške zasedbe in zbral 44 točk, šest podaj in šest skokov.

Za Dallas je to sedma zmaga v letošnji sezoni. Razmerje zmag in porazov 7-2 jih trenutno uvršča na drugo mesto zahodne konference le za lanske zmagovalce lige Denver Nuggets. Petkov večer po lokalnem času je pomenil, da je tekma štela tudi za medsezonski turnir lige, kjer Dallas igra v zahodni skupini B in je zdaj pri eni zmagi in porazu.

Zasedbo iz Teksasa je s 44 točkami znova vodil slovenski as Dončić. Ta je tokrat zadel 17 od 21 metov iz igre, iz devetih poskusov za tri točke pa je bil natančen šestkrat. Dobro je bil strelsko razpoložen tudi Kyrie Irving, ki je pristavil 27 točk, Tim Hardaway ml. pa 17.

Dallas je odločilno razliko proti ekipi iz mesta angelov naredil v drugi četrtini, ki jo je dobil s 47:18. K temu je pripomogel tudi Dončić, ki je 27 svojih točk dosegel v prvem polčasu.

Mavericks bodo v nedeljo v New Orleansu začeli serijo štirih gostovanj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol