10. 11. 2023, 12:56 | Vir: STA

Zgodovinski uspeh slovenskih deklet

Profimedia

Slovenija se je uvrstila v polfinale pokala BJK in s tem dosegla največji uspeh v zgodovini slovenskega ekipnega tenisa

Slovenija se je uvrstila v polfinale teniškega svetovnega prvenstva za ženske. Na zaključnem turnirju tekmovanja, ki nosi ime po legendarni ameriški igralki Billie Jean King, se drugi dvoboj dneva proti Kazahstanu še ni končal, a Slovenija ne more več izgubiti prvega mesta v skupini.

Za matematično računico v krogu treh ekip je bila dovolj že zmaga Tamare Zidanšek v prvem nizu proti Juliji Putincevi. Konjičanka ga je dobila po 37 minutah igre s 6:2.

Profimedia

V prvem današnjem dvoboju je Kaja Juvan v 53 minutah nadigrala Ano Danilino s 6:1, 6:0.

Po uvodni zmagi Kaje Juvan proti Kazahstanki Ani Danilini je v drugi partiji Tamara Zidanšek dobila prvi niz proti Juliji Putincevi in Sloveniji ne glede na končni razplet obračuna s Kazahstanom matematično že zagotovila prvo mesto v skupini.

Zidanšek je po drugem nizu, ki ga je izgubila z 2:6, preventivno zaradi težav z ramo predala dvoboj. Sledi še igra parov, v kateri bosta barve Slovenije zastopali Veronika Erjavec in Ela Nala Milić.

Izbranke kapetana Andreja Kraševca so s prebojem v polfinale ekipnega svetovnega prvenstva, ki nosi ime legendarne ameriške tenisačice Billie Jean King, presegle dosežek izpred dvajsetih let, ko je Slovenija v Portorožu v četrtfinalu tedanjega pokala Fed izgubila proti Rusiji.

Izidi, 2. krog:


Sevilla: Slovenija - Kazahstan 1:1
Kaja Juvan - Ana Danilina 6:1, 6:0
Tamara Zidanšek - Julija Putinceva 6:2, 2:6 - predaja Zidanšek
Veronika Erjavec/Ela Nala Milić - Ana Danilina/Žibek Kulambajeva

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol