J. B. | 10. 11. 2023, 06:30

To pa je nagrada in pol! Olimpija dosegla prvo zmago v konferenčni ligi in zaslužila pravo bogastvo (poglejte, koliko)

Profimedia

Od četrtkovega večera dalje je pogled na bančni račun najboljšega kluba v Sloveniji še precej lepši, kot je bil pred tem.

V četrtek je znova oživel stadion v Stožicah, kjer je Olimpija, slovenski nogometni prvak, odigrala svojo četrto tekmo v skupinskem delu konferenčne lige. Zmaji so se pred žalostno praznimi tribunami pomerili s Klaksvikom, ki so ga nadigrali in zasluženo premagali. Toda brez drame ni šlo. Olimpija je v uvodnih 80 minutah zapravila kopico odličnih priložnosti, blestel je tudi vratar gostov v severa Evrope.

V zadnjih 10 minutah je Olimpija nato le našla način, kako streti odpor žilavih nogometašev kluba s Ferskih otokov. V 84. minuti je prvi gol na tekmi zabil David Sualehe, štiri minute pozneje je zgodovinsko, sploh prvo zmago zeleno-belih v skupinskem delu enega od evropskih pokalov zapečatil Mustafa Nukić.

Profimedia

Ob tem ni nepomembno, da je Olimpija, ki jo v zadnjih dveh krogih skupine A čakata domača tekma z Lillom in gostovanje v Bratislavi pri Slovanu, z zmago ostala v igri za napredovanje v izločilne boje konferenčne lige. Prav tako pa so si Ljubljančani izdatno napolnili klubsko blagajno.

Zmaga nad Klaksvikom je bila vredna kar 500.000 evrov, kolikor Čeferinova UEFA podeli vsakemu klubu za vsako zmago v konferenčni ligi. Olimpija je že pred tem z uspešno zaključenimi kvalifikacijami zaslužila kar tri milijone evrov. Dilema, da v Stožicah ne bi imeli denarja za plačilo računov, je torej povsem odveč ...

Profimedia