24. 5. 2022, 07:35

Luka Dončić med rekordi lige NBA ... med katerimi si ne želi biti

Profimedia

S svojo predstavo in porazom na tretji tekmi se je zapisal med kar nekaj negativnih rekordov lige NBA. Teh "na glavo obrnjenih zmag" mu nikdar ne bi pripisali. 

V tretji tekmi konferenčnega polfinala proti Golden State Warriors je Luka Dončić proslavil naslov prvega strelca s 40 točkami. Tem je dodal 11 skokov, 3 asistence (bilo bi jih lahko precej več, a žal neuspešnih)  in celo dvema blokadama.

Prav tako je imel za sabo pravo sanjsko zadnjo četrtino, v kateri je zabeležil kar 21 točk, a tudi to ni bilo dovolj, da bi Dallas, ki je tekmo na koncu izgubil s 100:109, vrnil v igro. Warriorsi so tako v seriji povedli s 3:0. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by x - Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Luka Dončil zapisan v zgodovino ... a ne na način, kot bi si želel

Dončić je šele četrti igralec v zgodovini, ki mu je tekom ene končnice uspelo vpisati kar tri poraze na tekmah, na katerih je dosegel ali presegel mejo 40 točk. Tovrstne poraze je v končnici doživel tudi LeBron James leta 2009. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Dve zmagi in kar šest porazov, kadar v končnici tekme doseže ali preseže 40 točk, je tudi šele šesti košarkar v zgodovini, ki mu je uspelo 40 točk doseči na dveh tekmah zapored in obe tekmi izgubiti. Med drugim je to leta 1986 doživel tudi Michael Jordan v igri proti moštvu Boston Celtics. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Dončić se je postavil tudi ob bok Ricka Barryja, ki je bil med letoma 1967 in 1977 edini košarkar na svetu, ki mu je uspelo izgubiti kar štiri zaporedne tekme v končnici, na katerih je presegel mejo 40 točk.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ