O. T. | 8. 9. 2022, 12:12

Luka Dončić na evropskih tleh piše zgodovino

Fiba

Ko mislimo, da smo že vse videli, nas Dončić preseneti z novo čarovnijo.

Luka Dončić zadnja leta navdušuje s svojo igro v najmočnejši ligi na svetu (NBA). V samo štirih letih je uspel podreti kar nekaj rekordov, ki so se marsikomu zdeli nedosegljivi. Včeraj pa se je zapisal v zgodovino še na evropskih tleh.

Ob tem, ko je Francozom nasul 47 točk, se je uvrstil na drugo mesto po največ doseženih koših na eni tekmi na EuroBasketu. Pred njim je le igralec belgijske reprezentance, Eddy Terrace, ki je dosegel 63 točk proti Albaniji, davnega leta 1957.

Trojka, o kateri danes govori ves svet

Luka pa obenem poskrbi tudi za atraktivne poteze, njegova posebnost so zadeti koši iz nemogočih položajev. Ena takšnih mu je uspela na včerajšnji tekmi, ko je bil obkrožen z igralci Francije, a kljub temu si je uspel izboriti met iz zelo težkega položaja in ga kot samo on zna, seveda tudi zadel. Celotno dvorano je tako znova pustil odprtih ust in jo spravil na noge.

Včerajšnjo mojstrovino si lahko ogledate na spodnjem posnetku:

Na letošnjem prvenstvu pa blesti tudi grški velikan Giannis Antetokounmpo, ki je na tekmi proti Ukrajini prispeval 41 točk.

Kot vse kaže, se naš MVP šele ogreva in verjamemo, da bo strelski rekord še izboljšal. Naše čakata dva dneva počitka, kar jim bo omogočilo, da si naberejo novih moči pred sobotnim obračunom z Belgijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol