E. Č. | 18. 1. 2024, 14:37

Luka Dončić žaluje: "Počivaj v miru, Deki!" (FOTO)

Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik se je odzval s čustveno objavo na družbenih omrežjih.

Svet košarke je v sredo zvečer pretresla tragična vest o smrti Dejana Milojevića, svoj čas odličnega košarkarja, ki je nato svoj pečat v tem športu pustil tudi kot trener. Leta 1977 v Beogradu rojeni Dejan Milojević je nazadnje deloval v Združenih državah Amerike, kjer je bil pomočnik trenerja pri klubu Golden State Warriors. S slednjim se je mudil na gostovanju v Salt Lake Cityju, ekipa je bila na večerji, ko je Milojeviću nenadoma postalo slabo. Odpovedalo mu je srce, kljub hitri zdravniški pomoči in operaciji mu ni bilo pomoči. Umrl je v 47. letu starosti.

Za Dejanom Milojevićem, ki je za sabo pustil ženo in dva otroka, žalujejo številni, njegova smrt pa je prizadela tudi Luko Dončića. Košarkarji in trenerji s področja nekdanje Jugoslavije, ki delujejo v ligi NBA, so po stari navadi zelo tesno povezani med sabo. Dončić in Milojević sta se dobro poznala in Ljubljančan se je od znanca poslovil s čustvenim zapisom na družbenih omrežjih. "Počivaj v miru, Deki!" je zapisal Luka Dončić, objavo opremil s tremi strtimi srci in črno-belo fotografijo nesrečnega trenerja, ki velja za človeka, ki je odkril tudi Nikolo Jokića.

Milojevićeva smrt je pretresla tudi upokojenega slovenskega reprezentanta Gorana Dragića, ki je zapisal: "Prehitro nas je zapustil velik človek. Moje sožalje družini Milojević."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol