21. 5. 2022, 08:48

Luka ne zmore vsega sam: kaj je šlo narobe?

Profimedia

Če želi, da ima Dallas proti Golden statu možnost napredovanja v finale lige NBA, mora Luka vsako tekmo odigrati na najvišjem nivoju. 

Luka Dončić je imel spektakularno predstavo v drugi tekmi proti Golden State Warriors. Na tekmi je dosegel 42 točk, 5 skokov in 8 podaj in jasno je bilo, da mora odigrati najboljšo tekmo, da bi Dallas imel možnost proti ekipi iz Kalifornije. 

Žal so Mavericks vseeno izgubili, potem ko so že imeli 19 točk prednosti. Luka Dončić je po tekmi razložil, kaj je šlo ekipi narobe. Zatrdil je, da so igrali "slabo obrambo" in dodal, da se v napadu "preveč zanašajo na trojko".

“Slaba obramba, to je to. Moramo se veliko izboljšati. Preveč smo se zanašali na mete za tri, nismo veliko napadali barve. Bolj se moramo zanašati, da bomo prišli do rakete in podaj na zunanje pozicije," je Luka povedal na novinarski konferenci po tekmi. 

Pokopala jih je nedosledna obramba in slabe odločitve pri metih

Res je, da se morajo Dallas Mavericks "izboljšati", če si želijo imeti priložnost v tej seriji. Čeprav so odlično začeli tekmo, so jo na koncu zavrgli s svojimi slabimi meti in nedosledno obrambo.

Glede na to je Dallas dobra ekipa je povsem mogoče, da bodo naslednji dve tekmi doma zmagali. Luka Dončić bo verjetno še naprej igral na visoki ravni in ni dvoma, da se bo po najboljših močeh potrudil, da Dallas Mavericks ob koncu 3. tekme ne bo gubil s 3:0. 

Medtem ko imajo Golden State Warriors vsekakor prednost v seriji, Dallasa še ne gre odpisati. Še vedno imajo najboljšega igralca v seriji in morda bomo videli, kako se bodo vrnili po teh dveh porazih.