J. B./STA | 30. 8. 2023, 08:32

Luki Dončiću in soigralcem resno opozorilo pred tretjo tekmo SP: za Slovenijo je to ključna tekma, saj ... (VIDEO)

FIBA

Ob 13.30 se bo še tretjič na svetovnem prvenstvu predstavila Slovenija, ki jo vsaj na papirju čaka nekoliko lažja naloga.

Slovenske košarkarje danes ob 13.30 čaka tretja tekma v prvem delu svetovnega prvenstva na Japonskem. Po Venezueli in Gruziji so Zelenortski otoki na papirju najlažji nasprotnik v skupini F, vseeno pa selektor Aleksander Sekulić zahteva maksimalno zbranost, saj se vsi rezultati prenašajo v nadaljevanje tekmovanja.

Slovenija bi bila s tretjo zmago le še korak oddaljena od uvrstitve v četrtfinale in boja za medalje oziroma olimpijske vozovnice. V drugem delu bi jo tako v petek, 1. septembra, čakala Avstralija, dva dni kasneje v nedeljo pa Nemčija. Z eno zmago na teh dveh tekmah Slovenija lahko napreduje v Manilo.

Ponoviti dobro obrambo

Strokovni štab slovenske reprezentance se je oddahnil, ko je v roke dobil izvide magnetne resonance hrbta Jake Blažiča, ki je v drugem polčasu tekme z Gruzijo zapustil parket v bolečinah po srhljivem padcu nasprotnega igralca nanj. Pokazali so, da eden ključnih mož Slovenije nima resnejših poškodb, tako da bo na SP še na voljo selektorju Sekuliću.

"Resnejše poškodbe nismo zaznali, je pa dejstvo, da je na Blažiča padel igralec z več kot sto kilogrami in da so posledice boleče. Spremljali bomo njegovo stanje iz dneva v dan in se na podlagi tega odločali o njegovem nastopu. Dejstvo je, da bo potreboval nekaj dni, da bolečina mine," je slovenskim novinarjem večer pred tretjo tekmo v Okinavi dejal zdravnik reprezentance Marko Macura.

Tudi brez Jake Blažiča zmaga Slovenije ne bi smela biti vprašljiva, čeprav pomočnik selektorja Dejan Mihevc opozarja, da imajo Zelenortski otoki poleg glavnega zvezdnika, člana Real Madrida in MVP zaključnega turnirja letošnje evrolige Walterja Tavaresa, še nekaj nevarnih košarkarjev.

"Za nas je to ključna tekma prvenstva, saj si poraza ne smemo privoščiti. Od igralcev pričakujemo zavzeto in motivirano predstavo, predvsem pa dobro obrambo, s katero smo razorožili Gruzijo," je dejal Mihevc.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord