J. B. | 14. 3. 2023, 10:14

Na vidiku odmevna sprememba? Dončića, Dragića in preostale bi lahko na svetovnem prvenstvu vodil legendarni strokovnjak

Profimedia

Bo košarkarsko reprezentanco prevzel trener, ki je z zlatimi črkami zapisan v slovensko športno zgodovino?

Na slovenskem košarkarskem odru so vse glasnejše govorice, da bi Aleksander Sekulić lahko že v kratkem ostal brez službe selektorja članske reprezentance. To je že res popeljal na svetovno prvenstvo, ki bo letos na sporedu med avgustom in septembrom, toda velik spodrsljaj na zadnjem evropskem prvenstvu še ni pozabljen.

Vrnitev zlatega selektorja?

Tja je Slovenija odšla kot eden glavnih favoritov za zmago oziroma vsaj za kolajno, nato pa je že v četrtfinalu presenetljivo izpadla proti vsaj na papirju slabši Poljski.

Košarkarska zveza si je tedaj vzela čas za premislek, zdaj pa je očitno že padla odločitev: če ji bo uspelo prepričati strokovnjaka, za katerega se je ogrela, naj bi Aleksander Sekulić ostal brez službe.

Glavna želja košarkarske zveze naj bi bil nihče drug kot Igor Kokoškov, pomočnik trenerja pri Brooklynu, ki je leta 2017 Slovenijo popeljal do naslova evropske prvakinje.

Profimedia

"V tem trenutku ne morem ponuditi imena in z gotovostjo trditi, da bo vodil Slovenijo na prvenstvu na Japonskem in Filipinih. Slovenijo je v dvokoraku popeljal na SP. Zato bi bilo prav, da odvodi tudi svetovno prvenstvo. Je pa dejstvo, da se bomo morali odkrito pogovoriti," je nedolgo tega za Sportklub poudaril predsednik košarkarske zveze Matej Erjavec in zasadil močno seme dvoma.

To ga ne preseneča, tako delujejo

Njegove besede več kot očitno pričajo, da Sekulić, ki na klubski sceni vodi tudi ruski klub PBC Lokomotiv Kuban iz Krasnodarja, sedi na zelo nemirnem stolčku.

Profimedia

Da je temu tako, je prepričan tudi legendarni Zmago Sagadin. "To me nič ne preseneča, tako delujejo. Mislim, da iščejo neko ime, če bo Igor Kokoškov pristal, potem bo Sekulić odstavljen,” je za Sportklub poudaril Zmago Sagadin.

Po neuradnih informacijah naj bi se za menjavo na selektorski klopi zavzemali tudi nekateri najvidnejši slovenski košarkarji ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol