J. B. | 4. 9. 2023, 08:43

Slovenci poklapani po polomu z Nemčijo? Pa kaj še! Ob visokem porazu kot pozitivno izpostavili dejstvo, da so ... (VIDEO)

Profimedia

Po štirih zaporednih zmagah je Slovenija na svetovnem prvenstvu v košarki doživela prvi poraz, ki pa k sreči ni bil usoden. Dejansko se v slovenskem taboru z njim prav nič ne obremenjujejo ...

Svetovno prvenstvo v košarki se je prevesilo v zaključno fazo, že v torek se bodo začeli prvi odločilni boji za kolajne. V četrtfinalu se bodo najprej pomerili Litva in Srbija, ki je v nedeljo prejela grozljivo novico glede svojega košarkarja Boriše Simanića, ter Italija in ZDA, nato bosta v sredo še dvoboja Kanada - Slovenija in Nemčija - Latvija. Slovenija, ki je prvi del prvenstva odigrala na Japonskem, zdaj pa že odpotovala na Filipine, bo dvoboj v sredo odigrala ob 14.30 po slovenskem času.

Slovenijo v četrtfinalu čaka zahtevna naloga. Kanada ima v svojih vrstah sedem košarkarjev iz lige NBA, na tem prvenstvu pa je dobila štiri od petih odigranih tekem. V zadnjem krogu predtekmovanja je kar nekoliko presenetljivo ugnala Španijo in enega glavnih favoritov za končno zmago predčasno poslala domov.

Pomembno varčevanje z močmi

"Do zadnje tekme smo morali čakati na razplet, to samo kaže, kako izenačeno je letošnje svetovno prvenstvo in koliko dobrih ekip je že izpadlo," je po visokem, a ne usodnem porazu z Nemčijo povedal slovenski selektor Aleksander Sekulić in glede četrtfinalnega izziva dodal: "Naš tekmec bo Kanada, velja za eno izmed favoritinj prvenstva. Čaka nas zanimiv dvoboj v četrtfinalu, vanj gremo optimistično. Nismo imeli nobene želje, kdo bi bil tekmec, na to ne moremo vplivati in moramo pač to sprejeti, kar nam je namenjeno. Tekma se bo začela iz ničle, ne štejejo prejšnje zmage in porazi. Malo časa je za pripravo in se bomo morali Kanadi pošteno posvetiti."

"Pomemben je podatek, da smo uspeli proti Nemčiji v zadnji četrtini varčevati z močmi in da so tudi igralci, ki do zdaj niso igrali, dobili priložnost, da občutijo to slast igranja na svetovnem prvenstvu," je zanimiv vidik nedeljskega poraza izpostavil slovenski košarkar Klemen Prepelič, Aleksej Nikolić pa je prav tako že pozabil na neuspeh proti Nemcem: "Prvi naš cilj je izpolnjen in vse prej kot lahko dosežen proti zelo dobrim reprezentancam na Okinavi. Zdaj se začne poslastica, boj za medalje, četrtfinale. Je pa dejstvo, da se bomo morali bolj ukvarjati sami s sabo, to je bila največja napaka. Toda bolje zdaj, kot na naslednji tekmi ... Treba se je iz tega nekaj naučiti in ne dovoliti, da se ponovi."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord