N. V. | 28. 8. 2022, 15:23

Nemci obožujejo Dončića bolj kot Nowitzkega?

Profimedia/Twitter Franci/fotomontaža

"Navijačev v Dončićevih dresih je več kot v dresih Nowitzkega," pričajo tisti, ki so trenutno v Münchnu in podpirajo naše košarkarje.

Slovenska košarkarska reprezentanca se v Münchnu meri z Nemci in tako zaključuje z nastopi v četrtem kvalifikacijskem oknu za svetovno prvenstvo 2023. Tekma se je začela ob 15. uri, in čeprav naši trenutno vodijo, gre za napeto tekmo.

Gre za najtežji preizkus za Slovence pred začetkom obrambe naslova. Nemčija je bila brez dvoma najkvalitetnejši nasprotnik Slovenije v teh kvalifikacijah, kar nenazadnje potrjuje tudi število igralcev iz lige NBA, poroča SportKlub.

Čeprav naši košarkarji tokrat ne igrajo pred domačimi navijači, ima naš glavni zvezdnik na parketu, Luka Dončić, v dvorani kljub temu veliko oboževalcev.

Nemci obožujejo Dončića

Na Twitterju je zaokrožila objava, ki priča, da Nemci obožujejo Dončića. "V Münchnu, tako kot v Trstu, več gledalcev spremlja ogrevanje Slovenije kot domačih košarkarjev," je na Twitterju zapisal avtor objave Franci.

"Tudi navijačev v Dončićevih dresih je več kot v dresih Nowitzkega," je še zapisal in v dokaz objavil še fotografije. 

Najbolj znan nemški košarkar Dirk Nowitzki sicer ne igra več za nemško košarkarsko reprezentanco, a nemška tiskovna agencija dpa poroča, da je Nowitzki, ki dobro pozna Dončića, saj sta skupaj igrala v ameriškem klubu Dallas Mavericks, poskušal svoji nekdanji ekipi podati nasvet proti zvezdniku. Povedal je, da ne more podati pravega nasveta: "Vsakdo v ligi NBA pozna njegovo igro, a kljub temu ga je skoraj nemogoče ustaviti, ker je tako dober in ima telo, da to naredi. Pravzaprav ne vem, ali imajo moji nasveti kakšen učinek," je dejal nekdanji strokovnjak.

Profimedia

Nekateri so ga vseeno izžvižgali

Kljub temu smo lahko v prvih minutah tekme, ko je Dončić metal proste mete, gledalci tekme slišali, da so nekateri nemški navijači – v podporo svoji ekipi – Dončića izžvižgali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol