M. M. | 5. 8. 2022, 19:17

Ni zvezd, ni gledalcev: košarkarji igrali pred praznimi tribunami

Twitter/KZS

Prva pripravljalna tekma slovenske košarkarske reprezentance pred evropskim prvenstvom je potrdila razliko med "Dončićevo Slovenijo" in ekipo brez našega prvega zvezdnika.

Tako v igri kot v vzdušju na tribunah. Vseeno je bil selektor po skalpu Nizozemske (83:76) v Celju zadovoljen, predvsem pa odločen stopnjevati ritem do ''pravih'' tekem, so zapisali novinarji spletnega Sportkluba.

Manj kot polovična zasedenost celjskega Zlatoroga, ki je predvsem rokometna trdnjava, je pričala o "manj atraktivni" Sloveniji.

Predvsem v primerjavi z junijskim spektaklom proti Hrvaški v ljubljanskih Stožicah, ko je imela tekma poleg zvezdniške zasedbe tudi močan tekmovalni pečat. A se tako selektor Aleksander Sekulić kot igralci s tem niso preveč obremenjevali. Zavedajo se namreč, da pravih tekmovalnih izzivov v naslednjem mesecu in pol ne bo manjkalo, poroča spletni Sportklub.

Prva tekma je služila predvsem za spoznavanje, postavljanje grobih igralskih smernic in preizkušanju širšega kadrovskega nabora.

Dvorana Zlatorog, ki ob nastopih naših rokometašev poka po šivih, je bila skoraj prazna. Veliko ljudi na tribuni je povezanih z reprezentanco, tako da je bilo "zunanjih" gledalcev še toliko manj.

Morda je kriv tudi nasprotnik Slovenije. Nizozemska ne slovi kot košarkarska velesila in tako v svojih vrstah nimajo vsem svetu znanih košarkarjev. K nizki obiskanosti je vendarle prispevala tudi odsotnost svetovnega zvezdnika Dončića.

Zmaga, predvsem po psihološki plati, ni zanemarljiva, čeprav Slovenija v večjem delu tekme ni blestela in je goste strla šele v zadnji četrtini.

V prvi vrsti je delovala dokaj nepovezano, poznala pa se je tudi okornost po tednu in pol priprav. "Verjetno ni nihče pričakoval, da bomo že na prvi tekmi blesteli. Predvsem met nam nikakor ni stekel. Tudi napake, ki se pojavljajo pri mladih, so pričakovane. Videl pa sem kar nekaj borbenosti in požrtvovalnosti," je po tekmi dejal Sekulić.

Pripravam sta se pred kratkim pridružila Vlatko Čančar in Mike Tobey, medtem ko bo Luka Dončić soigralce uradno pozdravil v ponedeljek.

"Pred sobotno tekmo s Črno goro bom verjetno nekaj spremenil, a ne bistveno."

Priložnost bom znova dal predvsem tistim, ki so bili z nami v prvem delu priprav, nato pa bomo morali pred potjo na turnir v Carigrad, kjer se bomo že bolj posvečali jedru ekipe in tekmecem, skrčiti kader," pravi selektor, ki je, kot poroča Sportklub, napovedal tudi skorajšnji sestanek z Goranom Dragićem, ki si je tekmo ogledal s tribune, po katerem bo dokončno znana kapetanova usoda.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol