15. 9. 2022, 15:36 | Vir: STA

Nosil je dres Dallasa, zdaj bo navduševal v Ljubljani

Instagram

Potem ko je postalo jasno, da bo Zoran Dragić zaradi poškodbe počival dlje časa, se je vodstvo kluba iz prestolnice hitro odzvalo. Med "zmaje" je prišel košarkar z izkušnjami iz lige NBA.

Ljubljanski košarkarski klub Cedevita Olimpija je dobil novo okrepitev. Zmajem se je pridružil ameriški košarkar Aaron Harrison, ki je v minuli sezoni nosil dres turškega Turk Telekoma. "Navdušen sem nad tem, da se bom pridružil ekipi in spoznal fante. Cedevita Olimpija je klub vreden spoštovanja, zato sem navdušen in hvaležen za ponujeno priložnost," je ob podpisu dejal Harrison. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cedevita Olimpija (@kkcedevitaolimpija)

"Po poškodbi Zorana Dragića smo morali hitro reagirati. Imeli smo veliko sreče, da je bil Harrison še vedno na trgu. Gre za igralca, ki ima veliko izkušenj z igranjem v Evropi. Je zelo kakovosten igralec in dober človek. Zadovoljni smo, da prihaja," je dodal glavni trener Zmajev Jurica Golemac.

Harrison ima izkušnje iz lige NBA, evrolige in evropskega pokala. V svoji karieri je v ligi NBA zbral 37 nastopov. Med letoma 2015 in 2017 je nosil dres Charlotte Hornets, sezono kasneje pa Dallas Mavericks. Nato se je preselil v turški Galatasaray, kjer je igral dve sezoni.

V sezoni 2020/21 je igral za Olympiacos, kjer je v evroligi v povprečju dosegal 6,5 točke, 1,8 skoka in 1,1 podaje na tekmo. Nato se je vrnil v Turčijo, tokrat k Turk Telekomu. V lanski sezoni je v evropskem pokalu v povprečju dosegal 16 točk, 2,1 skoka in 1,4 podaje na tekmo, preden je sezono zaradi poškodbe predčasno končal.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ