R. K. | 22. 9. 2022, 22:45

Se Goranu Dragiću obeta večja vloga pri čikaških bikih?

Profimedia

V organizaciji igre slavnega košarkarskega kluba iz Chicaga, s katerim je podpisal 'kapetan Gogi', se obetajo neizbežne spremembe. Pri tem bo ključen ravno slovenski košarkar.

V košarkarskem klubu Chicago Bulls, s katerimi je pogodbo za naslednjo sezono podpisal Goran Dragić, je odjeknila novica, da bo moral glavni organizator igre Lonzo Ball naslednjo sredo na operacijo levega kolena, zaradi česar več tednov ne bo mogel igrati.

Dragiću, ki je v ekipi zasedel položaj rezervnega organizatorja igre, se tako le malo pred upokojitvijo obeta precej večja minutaža na igrišču, kot je upal.

Ball bo moral izpustiti kar nekaj tekem

36-letni slovenski košarkar je s Chicago Bulls podpisal enoletno pogodbo, tako imenovani veteranski minimum, in se mu je kot rezervnemu igralcu obetala zgolj simbolična minutaža na igrišču. A to se je z Ballovo poškodbo očitno spremenilo.

Iz kluba so sporočili, da glavnega organizatorja igre ne bo od štiri do šest tednov. Ker se nova sezona ameriške profesionalne košarkarske lige NBA začne že 18. oktobra, je jasno, da bo moral Ball pred vrnitvijo izpustiti kar nekaj tekem. To pa bo, kot kaže, nova priložnost za Gorana Dragića.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord