19. 5. 2022, 07:19 | Vir: STA

Oboževalci Luke Dončića presegli mejo? Vrtoglava globa pretresla tudi trenerja ekipe

Profimedia

Kazen je bila izrečena že pred začetkom konferenčnega finala. 

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je Dallas Mavericks Luke Dončića še drugič naložilo kazen iz istega razloga: preveč živahne klopi - tokrat 50.000 dolarjev, kar znaša slabih 48.000 eurov. 

Ekipa je zanjo izvedela nekaj ur pred prvo tekmo finala zahodne konference proti Golden State Warriors, ki so jih nato premagali s 112:87.

Predsednik ligaških operacij lige NBA Byron Spruell je kazen zaradi "neustreznega vedenja ekipe na klopi" izrekel nekaj ur pred začetkom konferenčnega finala. Spruell je dodal, da višina globe odraža "predhodne prekrške" ekipe med končnico.

Profimedia

Vodstvo lige je presodilo, da je burno obnašanje košarkarjev in strokovne ekipe Dallasa na klopi preseglo mejo - v nekaterih primerih dobesedno - med sedmo tekmo polfinala zahoda.

V sporočilu za javnost so pri ligi NBA zapisali, da je v Arizoni "več igralcev in član trenerskega štaba dalj časa stalo na območju moštvene klopi Dallasa, stalo v bližini moštvene klopi in je bilo na igrišču ali je poseglo v igro med tekmo" pri zmagi na odločilni sedmi tekmi s 123:90 nad Phoenix Suns.

Profimedia

"Vem za globo. Samo poskušam ugotoviti, kaj smo naredili narobe, da smo dobili kazen, bomo videli," je dejal trener Dallasa Jason Kidd, ko so se pojavili namigi o kazni vodstva lige.

Dallas je podobno kazen lige prejel že v prvem krogu 6. maja proti Utah Jazz; takrat je klubsko vodstvo plačalo 25.000 dolarjev, torej nekaj manj kot 24.000 eurov. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.