A. B. | 14. 9. 2022, 07:29 | Vir: STA

Oboževalci trepetajo zaradi Dončićevega zvitega gležnja, bo košarkarski as še lahko zaigral na EuroBasketu?

Twitter/Bleacher Report

Napeta tekma, ki jo bodo naši reprezentanti v četrtfinalu evropskega prvenstva odigrali proti Poljski, zagotovo ne bo lahka. So na to pripravljeni tudi igralci? 

Desni gleženj slovenskega superzvezdnika Luke Dončića je uspešno prestal trening reprezentance pred dvobojem četrtfinala evropskega prvenstva s Poljsko.

To pomeni, da bo selektor Aleksander Sekulić lahko računal nanj, manjkal pa bo Zoran Dragić, ki je zaradi poškodbe mišice že končal tekmovanje v Berlinu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Oteklino si je hladil z ledom

Glede na to, da sta danes v osrednji dvorani Mercedes-Benz na sporedu prva dva četrtfinala, je Slovenija trenirala v kompleksu Max Schmeling na drugem koncu mesta. Po uri in pol vadbe je Dončić sicer čutil manjše bolečine v gležnju, oteklino si je hladil z ledom, njegov nastop na tekmi pa ni vprašljiv.

Dončić si je gleženj zvil v nedeljo ob koncu treninga.

Novico je novinarjem v Berlinu naslednji dan sporočil selektor Sekulić, ki je poškodbo označil kot rahlo in nič zaskrbljujočo. To je potrdila tudi reakcija Mika Tobeyja pred novinarji, ki sploh ni vedel, da ima Dončić težave z gležnjem. Mike Tobey si je gleženj zvil pred enim tednom v Kölnu in bo prav tako pripravljen za sedmi nastop Slovenije v četrtfinalih evropskih prvenstev. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tobey (@miketobey10)

Slovenija in Poljska se v dvoboju ne pomerjata prvič 

Slovenija in Poljska sta do zdaj odigrali štirinajst dvobojev. Na kar trinajstih se je zmage veselila slovenska reprezentanca. Poljaki so edini uspeh zabeležili v zadnjem krogu skupinskega dela eurobasketa 2013 v Celju, ko je bilo 71:61. Nazadnje sta se reprezentanci srečali lani na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu; Slovenija je zmagala 112:77.

To stopničko je slovenska reprezentanca doslej preskočila le dvakrat; 2009 na Poljskem, kjer je na koncu zasedla četrto mesto, in pred petimi leti v Istanbulu.

"Kot sem že večkrat poudaril, na prvenstvu ni slabih ekip. Nobena zmaga ne bo prišla sama od sebe. Kakovost in ugled moramo vsakič znova pokazati na parketu. Zelo pomembno bo, kako bomo tekmo začeli in na kakšen način se bomo lotili njihovih najboljših igralcev," poudarja selektor Sekulić. 

Profimedia

Zmagovalec dvoboja Slovenija - Poljska se bo v polfinalu v petek, 16. septembra, pomeril z boljšim iz četrtfinalnega para Italija - Francija, ki je na sporedu v sredo ob 17.15.