6. 9. 2022, 22:30

Borba do konca: "Očitno je Tobeyju pred tekmo kdaj pa kdaj treba zviti gleženj"

Twitter/Basketball Evolution

Tekma med Slovenijo in gostiteljico Nemčijo je bila napeta do zadnje sekunde. Katera ekipa je prevladala in kdo so bili tokrat naši najboljši strelci?

Po spodrsljaju proti BiH so Slovenci pred več kot 18.000 gledalci v dvorani Lanxess v Kölnu premagali Nemčijo z 88:80 (21:14, 44:36, 61:55).

Slovenijo v sredo ob 17.15 čaka še zadnja tekma v predtekmovanju proti Franciji, ki bo odločala o prvem mestu v skupini B. Zmagovalec se bo v osmini finala v Berlinu v soboto, 10. septembra, pomeril s četrtouvrščeno reprezentanco iz skupine A, v kateri sta krog pred koncem na vrhu Španija in Turčija, z izkupičkom 2-2 sledita Črna gora in Belgija, Gruzija ter Bolgarija pa imata eno zmago.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Najboljši posamezniki pri Sloveniji so bili Luka Dončić s 36 točkami, Goran Dragić z 18 in Mike Tobey, ki jih je zbral deset.

Slovenci so proti Nemčiji znova pokazali svoj pravi obraz!

Z jekleno obrambo in potrpežljivo, organizirano igro v napadu so kljub bizarni poškodbi Mika Tobeyja ob uvodnem skoku za žogo, ko je ta doskočil na nogo sodnika in z zvitim gležnjem odšepal v slačilnico, od prve minute dalje narekovali ritem.

Mike Tobey, ki se je po uvodnem šoku hitro vrnil na igrišče in igral 25 minut, pa je vknjižil deset točk in osem skokov.

Mike Tobey, ki se je po uvodnem šoku hitro vrnil na igrišče in igral 25 minut, je vknjižil deset točk in osem skokov.

Nemčija, ki je pred desetimi dnevi slovenskim košarkarjem prisolila zaušnico v kvalifikacijah za SP, je vodila le z 2:0. V prvi četrtini je zmogla komaj pet košev iz igre, v prvem polčasu pa enajst. Slovenija je na začetku druge četrtine prvič povedla z dvomestno prednostjo (24:14), v 14. minuti pa je bila njen naskok že 31:17.

A tekma s tem še zdaleč ni bila odločena ...

Nemci so v tretji četrtini večkrat prišli na koš ali dva zaostanka, toda Slovenija pod vodstvom Luke Dončića tekmeca bližje ni spustila. Na začetku zadnje četrtine je znova povedla za deset (65:55), v 36. minuti z 78:66 in tekmo v živčni končnici uspešno pripeljala do konca.

Luka Dončić je pokazal svoje razkošno znanje in ob 36 točkah (met 14:25, trojke 2:8) ujel deset odbitih žog ter zbral štiri podaje. Goran Dragić, ki je na parketu preživel skoraj 32 minut, je dosegel 18 točk (met 7:14), Mike Tobey, ki se je po uvodnem šoku hitro vrnil na igrišče in igral 25 minut, pa je vknjižil deset točk in osem skokov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol