12. 5. 2022, 21:32 | Vir: STA

Olimpija bo najboljšo ekipo rednega dela poskusila premagati doma

Profimedia
Olimpija bo najboljšo ekipo rednega dela poskusila premagati doma (foto: Profimedia)

Odločilen del tekme je bil konec tretje in začetek četrte četrtine. Takrat je srbska ekipa kraljevala pod košem. 

Trener Ljubljančanov Jurica Golemac je pred tekmo dejal, da bodo morali pokazati najboljšo predstavo, če bodo hoteli presenetiti najboljšo ekipo rednega dela. A se njegovi varovanci temu niso približali, ne v obrambi in ne v napadu. Beograjčani, ki pred tem obračunom tri tedne niso igrali tekme, so ves čas vodili, res da si dolgo časa niso priigrali večje prednosti, toda ko so se jim tekmeci približali, so znali odgovoriti in jim niso dali možnosti za presenečenje.

Na uradnem profilu ABA lige so zapisali, da je: "Crvena Zvezda obranila prednost domačega igrišča v prvi tekmi in  prevzela vodstvo v polfinalni seriji."

Niso zadeli, ko je bilo potrebno

Odločilen del tekme je bil konec tretje in začetek četrte četrtine. Takrat je srbska ekipa kraljevala pod košem, s skoki so si zagotavljali več zaporednih napadov, posledica tega je bila, da so v zadnjem delu že vodili s 16 točkami razlike. Ljubljančani so se še približali devet točk zaostanka, toda v zadnjih dveh minutah spet niso zadeli, ko je bilo potrebno, kar so gostitelji znali kaznovati ter tako prišli do zanesljive zmage.

Edini razpoložen v ljubljanski vrsti je bil Jaka Blažič, ki je dosegel 20 točk, temu je dodal pet skokov in pet asistenc. Odličen je bil predvsem v prvem delu tekme, ko je zadel tudi tri mete za tri točke. V drugem polčasu je bil soliden tudi Edo Murić, ki je na koncu v statistiko vpisal 14 točk, razočarali pa so tuji košarkarji.

Druga tekma bo v ponedeljek v ljubljanskih Stožicah.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.