N. V. | 17. 8. 2023, 22:31

FOTO: Prvič po operaciji se je oglasil Vlatko Čančar (sporočil je, kakšno je njegovo zdravstveno stanje)

Profimedia/Instagram/Vlatko Čančar/fotomontaža

Na pripravljalni tekmi proti Grčiji si je poškodoval koleno. Sporočil je, da je v Združenih državah Amerike uspešno prestal operacijo.

Vlatko Čančar je veljal za enega ključnih mož v slovenski košarkarski reprezentanci, ki se bo kmalu pomerila na svetovnem prvenstvu. A njegove sanje o nastopu na prvenstvu, so splavale po vodi po pripravljalni tekmi proti Grčiji.

Poškodoval si je koleno: pri doskoku po zabijanju si je strgal sprednjo križno vez v levem kolenu. Zato bo primoran izpustiti reprezentančno akcijo in verjetno kar celotno sezono v ligi NBA. Pričakovati je, da se bo Čančar na košarkarske parkete vrnil šele v zaključku prihodnje sezone.

Profimedia

Prestal operacijo

Zdaj se je oboževalcem oglasil prvič po poškodbi. Na Instagramu je sporočil, da je v Združenih državah Amerike že prestal operacijo in začel z dolgotrajnim okrevanjem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vlatko Čančar (@cancar31)

"Operacija je bila uspešna. Hvala moji družini in prijateljem za spodbudo. Hvala tudi Denverju za podporo," je zapisal in dodal, da se "zdaj začenja trdo delo".

Objavo je med drugim komentiral tudi soigralec v Denverju Jamal Murray, ki bo zaradi poškodbe prav tako izpustil svetovno prvenstvo. Zapisal je: "Nazaj boš prišel močnejši."

Čaka ga dolgo okrevanje

Čančarja čaka mukotrpna pot. Čeprav podrobnosti niso znane, ni skrivnost, da takšna poškodba terja kar osem do devet mesecev odsotnosti.

"Vložiti bo moral veliko truda in spremeniti dnevno rutino. Veliko časa bo preživel v fitnesu in se posvečal individualnemu delu. Gre tudi za psihološko utrujajoč proces," je za Sportklub glede njegovega okrevanja pred časom dejal kineziolog in reprezentančni trener za kondicijsko pripravo Anže Maček.

"Tudi ko se bo že počutil dobro, bo moral biti previden in potrpežljiv. Prehitra vrnitev je lahko usodna. Proces celjenja sprednje križne vezi pač terja svoj čas," je še dodal.