J. B. | 15. 9. 2022, 10:53

Po porazu nov začetek: legenda se poslavlja, vprašljiva usoda selektorja

FIBA

Številni Slovenci so se v četrtkovo jutro prebudili z glavobolom. Razlog? Košarka. Po polomu na tekmi s Poljsko se poraja nešteto takšnih in drugačnih vprašanj. Tudi o tem, kdo bo pomahal v slovo.

Bili so veliki favoriti, kljub temu so parket dvorane v Berlinu zapustili sklonjenih glav. Slovenski košarkarji so na četrtfinalni tekmi evropskega prvenstva v Nemčiji pokazali eno najslabših predstav v zadnjem obdobju. Kazen je bila temu primerna. Poljaki so Slovence premagali z rezultatom 90:87 in si priigrali polfinalni obračun s Francozi. Luka Dončić in preostali pa ... Nasvidenje, Nemčija! Da bodo slovenski košarkarji še dolgo obžalovali zapravljeno priložnost, ni dvoma. Nekateri še toliko bolj.

Evropsko prvenstvo v Nemčiji je bilo za določene posameznike zadnja priložnost, da še naredijo nekaj odmevnega v dresu z državnim grbom.

Eden takšnih je brez dvoma Goran Dragić, ki se je pred leti od reprezentance že poslovil. Izkušeni Ljubljančan, ki je nedolgo tega postal član legendarnega ameriškega kluba Chicago Bulls, si je potem premislil in se letos vrnil v izbrano vrsto.

FIBA

Kakopak se je vrnil z jasnim ciljem: ponoviti leto 2017, ko je Slovenija postala evropska prvakinja. Dragiću ni uspelo in številni mediji že namigujejo, da se je z neuspehom na tekmi s Poljsko dokončno končala njegova reprezentančna pustolovščina.

Najprej analiza, potem odločitve

Sila negotova je tudi prihodnost selektorja Aleksandra Sekulića. Ta je v očeh številnih navijačev eden glavnih krivcev za spodrsljaj. Očitajo mu, da je preslabo vodil tekmo s Poljsko, prav tako je eden od očitkov, da je bila Slovenija na tem evropskem prvenstvu preprosto preveč odvisna le od enega posameznika. In ko se je ustavilo Luki Dončiću ...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

Sekulić po koncu sredinega obračuna o svoji prihodnosti ni želel govoriti. "To evropsko prvenstvo moramo analizirati, nato pa bomo sprejemali odločitve," je Sportklub citiral Sekulićevo izjavo. Precej več o prihodnosti slovenske reprezentance bo zagotovo povedal predsednik košarkarske zveze Matej Erjavec, ki bo danes stopil pred sedmo silo.

FIBA

Košarkarska zveza Slovenije veliko časa nima. Že novembra se bodo namreč nadaljevale kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023, ki ga bodo skupaj organizirale kar tri države, in sicer Japonska, Filipini ter Indonezija. Slovenci bodo najprej gostovali v Izraelu (10. november), tri dni kasneje se bodo doma pomerili še z Nemčijo. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord