J. B./STA | 13. 1. 2023, 07:51

Porazu so zrli v oči, potem pa ... Luka Dončić! Z norim košem rešil Dallas in ga popeljal do zmage (VIDEO)

Profimedia

Pred očmi slavnega rojaka je Ljubljančan v ligi NBA postregel z novo neverjetno predstavo, ki močno odmeva v košarkarskem svetu. Ste že videli neverjeten met, s katerim je svoj klub ohranil pri življenju?

Košarkarji Dallas Mavericks so v ligi NBA tokrat gostovali pri Los Angeles Lakers in v razprodani dvorani crypto.com Arena po dveh delih podaljška slavili zmago s 119:115. Prvi zvezdnik teksaške ekipe Luka Dončić, ki je dosegel trojni dvojček s 35 točkami, 14 skoki in 13 podajami, je bil tudi najbolj zaslužen, da se je tekma prevesila v podaljšek.

To je bil za 23-letnega Slovenca že deseti trojni dvojček v sezoni. Dončić pa je ob koncu rednega dela tudi zadel izjemno trojko za podaljšek.

Luka Dončić je na parketu preživel kar 53 minut in tako dosegel nov mejnik v svoji karieri. Še nikdar v ligi NBA na eni tekmi ni bil na igrišču več časa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

"Nismo se odločili za osebno napako nad Dončićem ob koncu rednega dela. Prevzemem odgovornost za to akcijo. Naročil sem, da skušamo Luko prisliti, naj poda žogo in naj nekdo drug skuša zadeti. Precej bolj me jezi osebna napaka nad Brownom ob koncu rednega dela, ki je sodniki niso zapiskali. To je res grenek poraz, saj smo povedli, potem ko smo že zaostajali za 19 točk," je po tekmi z glavo zmajeval trener Los Angelesa Darvin Ham.

Tekmo sta si ogledala tudi brata Kopitar

Kot skorajda vsakič so bili na tekmi v Los Angelesu tudi tokrat številni znani obrazi. Med drugim sta si razburljiv obračun v živo ogledala slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, ki igra za kralje iz Los Angelesa, in njegov mlajši brat Gašper. Na tekmi je bil tudi legendarni Scottie Pippen, nekoč desna roka nepozabnega Michaela Jordana.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol