J. B. | 12. 1. 2023, 15:35

Srce parajoča izpoved legendarnega Dušana Hauptmana: "Bijem bitko z neozdravljivo boleznijo. Zgolj podaljšujem življenje ..."

Srdjan Živulovič/Bobo

Kdo se ne spomni njegovih legendarnih "trojk". Le kdo bi lahko pozabil, kako mirno je vodil košarkarsko barko Olimpije do največjih uspehov v zgodovini. Zdaj je šokiral z besedami, ob katerih bi zajokal še kamen.

Svoj čas je bil eden najboljših slovenskih košarkarjev. S svojo mehko roko je od daleč metal s kirurško natančnostjo. Bil je idol mladih in ljubljenec navijačev Olimpije, za katero je igral dolgih 17 sezon.

Zraven je bil, ko je Olimpija leta 1994 osvojila evropski pokal, sodeloval je tudi na zaključnem turnirju evrolige leta 1997, na katerem so Ljubljančani osvojili tretje mesto. Kot košarkar je bil nepopustljiv borec, ki se ni ustrašil nikogar. David, ki je s parketa nič kolikokrat odrinil Goljata. Legenda!

Družina ga dve leti ohranja pri življenju

Danes 62-letni Dušan Hauptman bije povsem drugačno bitko. Bitko, za katero brez olepševanja priznava, da jo bo na koncu izgubil. A se noče predati brez boja.

"Ne spominjam se, da bi bil kdaj bolan. Ali poškodovan. Več kot 60 let. Nato pa me je udarilo. Prejel sem hudo diagnozo. Zares hudo. Že dve leti bijem bitko. Pomaga mi uradna medicina. Stojim. Držim se pokonci. Se pa zavedam, da gre za neozdravljivo bolezen. Življenje podaljšujem. To je vse, kar lahko počnem. Ni preprosto," je s srce parajočimi besedami v intervjuju za Sportklub priklical solze na oči številnih košarkarskih navdušencev.

"Brez najbližjih ne bi zmogel. Družina me dve leti ohranja pri življenju. Spremenili smo prehrano, z menoj delajo v rokavicah ... Hvaležen sem jim. Redno sem deležen tudi kemoterapije. Brez kemije pač ne gre. Pod črto, s sodobnim zdravstvom in družino bijem ta boj," je dodal legendarni Dule, ki se mu bo Olimpija v kratkem priklonila tako, kot si brez dvoma zasluži. Dres nekdanjega kapetana bodo zmaji obesili pod strop dvorane Tivoli.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec