J. B. | 13. 1. 2023, 12:04

Priznanje, ki ne pride velikokrat: veliki košarkarski zvezdnik razkril, zakaj izjemno spoštuje Luko Dončića

Profimedia

Spada med najboljše, kar jih je kdajkoli videla liga NBA. Ko je bil na vrhuncu svoje moči, je bil neustavljiv. Zdaj pa je legenda spregovorila o Slovencu. Z besedami, ki so nam lahko vsem v ponos.

Sezona 2022/23 je v ligi NBA nova sezona izjemnih podvigov Luke Dončića. Izjemni Slovenec premika mejnike, podira rekorde in dosega številke, ki se ne zdijo realne. A so. Zanj so. Luka Dončić v tej sezoni v povprečju doseže 34,3 točke, 9 skokov in 8,8 podaje na tekmo. Izjemno.

Fant, ki je pod neverjetnim pritiskom

Predvsem po njegovi zaslugi je Dallas na dobri poti proti končnici lige NBA, z vrhunskimi predstavami pa si je Ljubljančan zdaj prislužil tudi priznanje, ki ne pride velikokrat. O Dončiću je z izbranimi besedami spregovoril legendarni Shaquille O’Neal, eden najboljših in najuspešnejših košarkarjev v zgodovini lige NBA.

Profimedia

"Fant je vedno znova pod neverjetnim pritiskom. Na igrišču mora ustvarjati za druge, ustvarjati mora zase. V bistvu so od njega odvisne vse akcije Dallasa. Ko ima žogo, vsi stojijo in čakajo nanj. Na to, kaj bo storil. Ta fant mora vse narediti sam. Vse! Je odličen košarkar, vsekakor kandidat za naziv najkoristnejšega igralca lige. Toda ponavljam, je pod neverjetnim pritiskom. Če ne igra dobro, če ne naredi vsega, kar počne za svojo ekipo, je Dallas v resnih težavah," je poudaril 50-letni upokojeni košarkar, ki je v svoji izjemni karieri osvojil štiri šampionske prstane.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord