J. B. | 13. 9. 2022, 08:39

Poklapani Dragić izlil dušo: "Mati narava ne izbira. Toda zakaj ravno jaz?"

FIBA

Slovenski reprezentant, vidno poklapan, kljub poškodbi še naprej ostaja v Berlinu, kjer bo na nekoliko drugačen način pomagal Luki Dončiću, Goranu Dragiću in drugim.

Slovenska košarkarska reprezentanca se pripravlja na četrtfinalno tekmo evropskega prvenstva, Luka Dončić in soigralci se bodo v sredo ob 20.30 pomerili s Poljsko. Selektor Aleksander Sekulić v teh dneh kljub dobrim igram svojih varovancev ne spi mirno. Številni njegovi reprezentanti imajo namreč zdravstvene težave, tudi prvi zvezdnik Dončić, medtem ko je Zoran Dragić že končal nastope v Nemčiji.

Dragić mlajši si je na tekmi z Belgijo poškodoval stegensko mišico, zato Sloveniji ne bo mogel več pomagati. Triitridesetletni Ljubljančan seveda ne skriva razočaranja, tudi zato, ker je zaradi zdravstvenih težav izpustil že evropsko prvenstvo leta 2017, na katerem so Slovenci postali evropski prvaki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoran Dragić (@zoki_dragic)

"Vedno ti roji po glavi, kaj je s temi poškodbami, toda tako je v športu. Na to nimam vpliva, lahko le poskrbim, da je moje telo maksimalno pripravljeno, kar je tudi bilo. Toda mati narava ne izbira in pač se je zgodilo. Žal znova meni, toda bom prebolel tudi to in se - kot vedno - vrnil še močnejši," je slovenski sedmi sili po treningu v Berlinu povedal Zoran Dragić.

"Takoj po tekmi smo v hotelu naredili ultrazvok, ki sicer ni pokazal, da bi bilo kaj strgano, toda na tak način je težko videti vse, ker je mišica globoko ob kolku. V nedeljo sem potem opravil MRI in zdravnik je sporočil slabo novico. Zdaj me čaka rehabilitacija, po kateri se bom čez približno dva meseca vrnil na parket."

Kljub poškodbi bo Zoran Dragić ostal v Berlinu in soigralcem poskušal pomagati na nekoliko drugačen način. Kot navijač: "Verjamem v igralce. To so najboljši fantje, kar jih premore Slovenija. Žal ji ne morem pomagati, a ostalo je enajst borcev, ki jih bom spodbujal, da uresničimo svoje sanje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoran Dragić (@zoki_dragic)

Dodal je: "Glede rehabilitacije ni razlike. Prvih nekaj dni moram tako ali tako mirovati, poleg tega pa je v reprezentanci tudi isti fizioterapevt kot v klubu. Nato sledi fizioterapija in počakati je treba, da se naredi hematom, potem nova vez, ki bo nadomestila mišico. Počasi bo treba potem začeti s košarkarskimi gibi," je dodal član ljubljanskega kluba Cedevita Olimpija.

Evropsko prvenstvo se bo v Berlinu nadaljevalo že danes, ko bosta na sporedu uvodni tekmi četrtfinala. Ob 17.15 se bo začel obračun med Španijo in Finsko, ob 20.30 se bosta za mesto v polfinalu začeli meriti še gostiteljica Nemčija in Grčija.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.