5. 8. 2022, 19:20

Rusi tožijo Evropo, ker so še vedno izključeni iz tekmovanj

Fotomontaža/7dayseurocup/Profimedia

Tako kot mnoga ruska podjetja, ki so dobila prepoved poslovanja s preostalim delom sveta, so tudi vsi ruski košarkarski klubi po agresiji na Ukrajino izpadli iz košarkarskih tekmovanj stare celine. Na tapeti tudi naš Kevin Pangos.

Ruski košarkarski klub CSKA Moskva je po poročanju grške Gazzette vložil tožbo proti Evroligi zaradi izključitve iz tekmovanja v prihajajoči sezoni.

CSKA Moskva je ena od 11 delničarskih ekip v tekmovanju z zagotovljenimi pogodbami v Evroligi in nikakor niso veseli, da so bili, kot ostali ruski klubi, izključeni iz tekmovanja.

Vodstvo moskovskega kluba je začetek tožbe napovedalo že marca, zdaj pa so naredili prvi korak. Predsednik CSKA Andrej Vatutin je dejal: "Naši odvetniki odločajo, kako bomo ukrepali". Razsodbo na luksemburškem sodišču pričakujejo v nekaj dneh.

"Zagotovo nas skrbi, da ne sodelujemo v Evroligi, a ne bomo jokali. Naslednje leto vidim kot priložnost za mlade igralce," je junija povedal predsednik kluba Andrej Vatutin.

Na sodišče tudi zdaj že bivši igralec Moskovčanov

Kanadski igralec slovenskih korenin Kevin Pangos je uradno pristal v AX Armani Exchange Olimpia Milano in podpisal dveletno pogodbo. Vendar se njegova zgodba izven igrišč morda ne bo končala v prestolnici mode.

Pangos je februarja namreč podpisal triletno pogodbo s CSKA, a se v Rusiji ni pojavil.

Instagram/Kevin Pangos

23. februarja je Pangos, ki ima tudi slovenski potni list, z Moskovčani podpisal pogodbo do poletja 2024, vendar se zaradi ruske invazije na Ukrajino v Evropo ni vrnil.

Po takšnem zaporedju dogodkov je CSKA objavil uradno izjavo: "Kevin Pangos je enostransko prekinil pogodbo z moskovskim CSKA in sprejel ponudbo milanske Olimpie."

"Klub razmišlja o možnosti, da bi šel na sodišče, da bi prejel odkup, ki ga predvideva pogodba s CSKA," je zapisano v izjavi.

Twitter/Trend Basket

Po besedah košarkarskega novinarja ​​Arisa Barkasa Olimpia Milano ne namerava plačati odkupnine za Pangosa. Zato so bili posli sklenjeni pred koncem sezone, ne pa tudi objavljeni.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec