M. M. | 3. 8. 2022, 17:07

Premika meje: Vanja Černivec je prva ženska na čelu košarkarske ekipe

Twitter/See Red Brasil

Nenavadna v mnogih pogledih in zato tudi zelo uspešna. "Meni je pomembno, da se dobro počutim iz dneva v dan."

Košarkarska ekipa London Lions je pred nekaj tedni potrdila Vanjo Černivec za novo generalno direktorico ženske ekipe in globalno direktorico London Lions Academy. Vanja Černivec je nazadnje delovala kot mednarodni skavt v NBA klubu Chicago Bulls, kjer je bila prva ženska v zgodovini lige NBA, ki je zasedla to funkcijo.

S prihodom v Anglijo pa postaja sploh prva generalna direktorica katerega izmed klubov v ligi WBBL.

London Lions so aktualne državne prvakinje. V prvenstvu so zbrale 34 zmag brez poraza, za ostale klube pa so še vedno prevelik zalogaj.

Vanja prihaja v klub tudi z misijo, da pomaga narediti britansko žensko košarko konkurenčnejšo na klubski ravni, ekipo pa v nekaj letih spraviti do ženske evrolige.

"Bila sem pred odločitvijo, ali želim biti del ekipe Chicago Bulls ali oditi v London in biti generalna direktorica ekipe ter vodja globalne akademije. Veliko ljudi uspeh v košarki meri s tem, da si del moške ekipe. Jaz ne. Meni je pomembno, da se dobro počutim iz dneva v dan. To je zame uspešnost," je dejala Vanja v kratkem intervjuju za stran svoje nove ekipe. 

Mariborčanka, ki je po tem, ko je bila kot prva ženska na položaju mednarodne skavtinje v zgodovini severnoameriške košarkarske lige NBA pri ekipi Chicago Bulls, kjer bo zdaj nastopal tudi naš Goran Dragić.

Kot edina Slovenka, ki je bila neposredno zaposlena v ligi NBA, je dobila boljši vpogled v dogajanje v ligi.

"Večina športnih zvez ne služi športu ali športnikom, v NBA pa se v sekundi naredi to, kar želi trener ali športnik, brez dodatnih vprašanj."

Ko se je uveljavljala v športni industriji, ji dejstvo, da je ženska, ni prineslo nobene prednosti. Zdelo se ji je, da mora biti dva ali trikrat boljša od ostalih moških kandidatov.

"Trenutno se na srečo stvari odvijajo tudi v prid ženskam na športnih pozicijah. Ženske imamo več možnosti in smo bolj izpostavljene, pa ne zato, ker smo ženske. Organizacije spoznavajo, da sprejemajo boljše odločitve, če imajo raznovrstno mišljenje v organizaciji."

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec