6. 6. 2022, 14:56 | Vir: Sportklub

Zgodovinski trenutek: bosta Dončić in Dragić res zadnjič zaigrala skupaj?

Twitter/BasketNews

Ko je na premieri dokumentarnega filma o uspehu v Carigradu, napovedovalec v Stožicah poklical njuni imeni, sta bila oba deležna stoječih ovacij. Zdaj je jasno, da ju bo lahko občinstvo v največji dvorani v državi skupaj še enkrat glasno pozdravilo. 

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil seznam košarkarjev, ki bodo nastopili na kvalifikacijski tekmi proti Hrvaški, ki bo na sporedu zadnji dan junija. Prvič po carigrajskem finalu bosta dres skupaj oblekla tako Luka Dončić kot Goran Dragić

Na tekmi za svetovno prvenstvo o reprezentančni reaktivaciji zlatega kapetana Gorana Dragića. Ljubljančan je pristal na dogovor o poslovilnem reprezentančnem nastopu

 Ekipa, ki bo igrala s Hrvaško:
 
Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško in Mike Tobey.

Obračun s Hrvati še zdaleč ni revialna tekma 

Po porazih proti Finski naša izbrana vrsta nima več prostora za napake. Za nadaljevanje kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga bodo prihodnje leto gostile Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila), morajo varovanci selektorja Sekulića premagati tako Hrvate doma, kot Švede v gosteh.

Zato je odločitev prvega zvezdnika Luke Dončića, ki je naglasil že po koncu sezone lige NBA, da želi obleči dres izbrane vrste, prišla prav v boju za nastop na turnirju najboljših ekip na svetu, kamor Slovenija v polni zasedbi tudi spada. 

 Dončić je dejal, da bo, če ne bo poškodovan, vedno igral za reprezentanco. In zdaj je tukaj.

Selektor Sekulić (še) ne more računati na poškodovanega Klemena Prepelića, ki bo izpustil tekmo s Hrvaško.

"Pred nami je zelo zahteven junij oziroma začetek julija, saj nas čakata dve izjemno pomembni tekmi. Še toliko bolj zaradi dejstva, da smo bili v februarskem ciklu dvakrat poraženi. Naša želja je bila, da se zberemo v najmočnejši možni zasedbi in ti dve tekmi odigramo tako, kot si ju želimo. Torej, da zabeležimo zmagi," je ob naznanitvi seznama reprezentantov povedal selektor.

Dvojec, ki je vse nas in ostali svet navduševal na zadnjem evropskem prvenstvu, je znova skupaj. Poglejte si akcije, ki sta jih kreirala "Zmaj" Gogi in Luka "Čarovnija".  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.