J. B. | 7. 4. 2023, 09:26

Saša Dončić med obiskom Beograda razkril naslednji klub svojega zvezdniškega sina? "Odgovor je vsem dobro poznan"

Profimedia

Oče slovenskega zvezdnika je s svojo izjavo dvignil kar nekaj prahu.

Medtem ko se Luka Dončić v Združenih državah Amerike z Dallasom bori za preboj v končnico lige NBA, čeprav roko na srce možnosti niso več najboljše (Teksačani morajo dobiti zadnji dve tekmi rednega dela, Oklahoma pa ne sme premagati Memphisa), se je njegov oče odločil za skok v Beograd. Saša Dončić si je v prestolnici Srbije v živo ogledal evroligaško tekmo med Crveno zvezdo in Olympiakosom, ki so jo domači košarkarji dobili z rezultatom 87:79.

Kot da sladka zmaga nad grškim velikanom že sama po sebi ne bi bila dovolj velik razlog za dobro voljo med navijači domačega kluba, je za dodatano mero navdušenja poskrbel prav oče slovenskega zvezdnika.

Do Dončića starejšega so v Beogradu pristopili tudi novinarji in ga pobarali za mnenje o tem, kakšne so možnosti, da bi njegov sin nekoč zaigral v dresu Crvene zvezde.

Goran Antley

"To je v prvi vrsti vprašanje za mojega sina, toda ... Novinarji so ga o tem spraševali že na evropskem prvenstvu leta 2017. Mislim, da je odgovor vsem dobro poznan," je dal Saša Dončić več kot jasno vedeti, da je njegovemu sinu Crvena zvezda blizu in da ne izključuje možnosti, da si bo nekoč nadel njen dres. 

Star je komaj 24 let ...

Toda kdaj? Zagotovo še ne kmalu. Če seveda sploh kdaj. Luka Dončić je star komaj 24 let in pred sabo ima še vsaj desetletje v ligi NBA. Letos mu z Dallasom morda res ne gre vse po načrtih, toda strokovnjaki so prepričani, da je le vprašanje časa, kdaj bo prišla sezona, v kateri bo posegel po zvezdah.

Profimedia

Kljub vsemu bi prav Zvezda res lahko bila Lukov naslednji klub. Pri Dallasu nočejo niti pomisliti na to, da bi ostali brez svojega zvezdnika. Ideja, da jih bo zapustil šele tedaj, ko se bo poslovil tudi od lige NBA, je še kako prisotna v glavah vodilnih ljudi tega ameriškega kluba.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord