J. B. | 3. 10. 2022, 11:02

Sekulićeva nočna mora: Slovenija brez pol ekipe, Blažič težje poškodovan

FIBA

Poraja se vprašanje, na koga bo košarkarska reprezentanca sploh lahko računala med novembrskim nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Razočaranje z EuroBasketa počasi postaja le še oddaljen spomin, že kaj kmalu se bo košarkarska reprezentanca Slovenije navijačem lahko odkupila v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Četa selektorja Aleksandra Sekulića, ki je selektor ostal kljub spodletelemu nastopu na evropskem prvenstvu, bo v novembru odigrala dve tekmi. Najprej se bo v gosteh pomerila z Izraelom (11. november), tri dni pozneje jo v Kopru čaka še tekma z Nemčijo.

Toda čeprav sta tekmi oddaljeni več kot mesec dni, je že zdaj jasno, da bo Slovenija tedaj zelo oslabljena. Še več, poraja se vprašanje, na koga bo Sekulić sploh lahko računal.

Že dlje časa je jasno, da tokrat ne bo zraven Slovencev iz lige NBA, Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar bodo ostali v Severni Ameriki. Prav tako bosta odsotna Zoran Dragić in Luka Ščuka, ki sta poškodovana, zdaj se jima je na stranskem tiru pridružil že Jaka Blažič. Dvaintridesetletni košarkar ima težave s hrbtom, žal so te precejšnje. Na stranskem tiru bo približno tri mesece.

Kot da vse našteto še ne bi bilo dovolj, se bo med naslednjo reprezentančno akcijo igrala tudi košarkarska evroliga. V petek, ko bo Slovenija gostovala v Izraelu, bo Klemen Prepelič tako namesto v dresu z državnim grbom igral v opremi Valencie. Dan prej bodo na delu tudi Mike Tobey, Žan Mark Šiško in Gregor Glas. Četudi se bodo pridružili reprezentanci, se poraja vprašanje, ali bodo sposobni odigrati dve zahtevni tekmi v 24 urah.

Sekulić bo novembra pogrešal še Žigo Dimca, ki se je poleti odločil, da bo kariero nadaljeval na Japonskem. Visokorasli center je tam podpisal pogodbo s klubom Nishinomiya Storks. Ni kaj, Sekulić pred nadaljevanjem kvalifikacij zagotovo ne bo mirno spal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord